FC Slovan Liberec | Ke Slovanu se připojil Mohamed Tijani ze Slavie
Menu Další Zavřít Zavřít
06.08.2020

Ke Slovanu se připojil Mohamed Tijani ze Slavie

Tomáš Honzejk
Liberec - Na trase Praha - Liberec dochází k dalšímu pohybu. Pražská Slavia koupila Mohameda Tijaniho z Vysočiny Jihlava. V kádru sešívaných je ovšem na jeho pozici momentálně přetlak, a tak se tento mladý stoper připojil k týmu Pavla Hoftycha a dolaďuje se jeho hostování pod Ještědem.

Mohamed Tijani

Mohamed Tijani, též přezdívaný Momo, se narodil 10. července 1997 v největším městě Pobřeží Slonoviny zvaném Abidžan. Tento mladý stoper začal svou fotbalovou kariéru právě v Abidžanu. V 17 letech si ho vyhlédli ve španělském Rayo Vallecanu, kam se stěhoval do místní akademie. Ze Španělska vedly jeho kroky v zimní pauze 2017/2018 do třetiligového MFK Vyškov. V první české štaci odehrál 32 utkání (29 liga, 3 pohár) a zapsal dva přesné zásahy. Následující zimu se posunul o level výš, když přestoupil do Vysočiny Jihlava. I v tomto klubu stihl odehrát 32 utkání a jednou se gólově prosadit.

Ani v další zimní přestávce neutichl zájem o tohoto 193 centimetrů vysokého stopera, když se o něj začala přetahovat pražská S. Ve Spartě neprošel zdravotní prohlídkou, aby se následně stěhoval na hostování do Slavie. V sešívaném dresu se ovšem zatím příliš neprosadil, když odehrál pouhá dvě utkání. Mistrovský titul mu už ovšem nikdo neodepře. V tomto přestupním období se stal kmenovým hráčem Slavie. Ve čtvrtek 6. srpna se připojil k našemu mužstvu a momentálně se finalizují podmínky jeho hostování.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
SECO ZAHRADNÍ TRAKTORY Eurovia
Mediální partneři
Rádio Impuls Hattrick