FC Slovan Liberec | Knobloch: Mrzí to hodně, ale nemůžeme nic vzdávat!
Menu Další Zavřít Zavřít
09.05.2021

Knobloch: Mrzí to hodně, ale nemůžeme nic vzdávat!

Redakce
Liberec – Podruhé v Ďolíčku a podruhé 0:3. Slovan padl na vršovické půdě stejným poměrem během září s Pardubicemi, čtyři kola před koncem soutěže se skóre opakovalo. Zatímco první půle skončila bez branek, ve druhé Bohemians pálili přesně hned třikrát. „Soupeři to v domácím prostředí sedí, ale šance na poháry pořád je. Zbývají tři kola a soupeři mají také těžké zápasy," věděl Milan Knobloch.

Mrzí prohra v kontextu ztráty Plzně o to víc?
Mrzí hodně. První půli jsme neodehráli špatně, měli jsme své šance a soupeř stejně tak. Výsledek byl 0:0, dával nám naději bodovat, případně i vyhrát. Skóre 0:3 utkání neodpovídá, i když se nám druhý poločas nepovedl.

Čím vás Bohemka přehrála? Co rozhodlo?
Myslím, že jí to v domácím prostředí sedí. V Ďolíčku je ještě silnější než venku a druhá část... První poločas mi přišel vyrovnaný, také ve druhé půli jsme něco měli, ale domácí zkrátka využili šance. Nakopl je první gól, záhy přidali druhý. Museli jsme otevřít hru a přišla třetí inkasovaná branka.

Ve Vršovicích vám to úplně nesedí, že? Stejným výsledkem jsme prohráli i s Pardubicemi, které mají v Ďolíčku azyl...
Je to pravda, výsledek byl stejný, ale situace trochu jiná. Tehdy to bylo ovlivněné Evropskou ligou, měli jsme před posledním utkáním předkola s APOELEM. Bylo to specifické. Pardubice nás přehrály, ale tentokrát skóre průběhu neodpovídá. Domácí využili šance, ale nemyslím, že byl rozdíl takový, abychom dostali „trojku“.

Nepřemýšlel jsi o tom, že bys před penaltovým soubojem proti Matěji Pulkrabovi nevybíhal?
Ne, nepřemýšlel jsem. Kdybych proti němu nešel, hodil by si míč okolo mě a zakončoval do prázdné brány. Chtěl jsem zkusit hrábnout po balonu, jestli to náhodou nestihnu, nestihl. Byla alespoň penalta, ne gól rovnou. Existovala šance. Bohužel jsem ji následně nechytil.

A co další dvě branky?
Druhý gól padl po stříleném centru na přední tyč, který Necid šikovně hodil patičkou vedle mé nohy, nebo přímo mezi nohama. Udělal to fakt hezky i zakončení bylo prudké. A třetí branka vzešla z hezké akce Bohemky, od útočník sklepl míč Hronkovi a ten z vápna pěknou ránu poslal k tyči.

Jak výsledek zamíchal šancemi na evropské poháry?
Šance žije, protože ve hře je stále devět bodů. Soupeři před sebou mají také těžké zápasy, ztráta mrzí, ale nemůžeme nic vzdávat. Je varianta, že bude stačit i páté místo. Z mého pohledu jsme tedy stále ve hře, zbývají tři utkání a bodový odstup není zase tak velký.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FotbalPark Liberec Realmont
Mediální partneři
rtm plus Rádio Impuls