FC Slovan Liberec | Knobloch: Výhra nad Jabloncem je speciální. Potřebujeme body, abychom nebyli v červené oblasti
Menu Další Zavřít Zavřít
26.09.2021

Knobloch: Výhra nad Jabloncem je speciální. Potřebujeme body, abychom nebyli v červené oblasti

Redakce
Liberec – Druhá výhra za sebou má vzhledem k začátku sezony i derby mimořádnou příchuť. Milan Knobloch byl na Střelnici vyhlášen nejlepším hráčem zápasu z řad Slovanu, rozhodně se mezi tyčemi nenudil. „Zatrnulo mi při poslední šanci Tomáše Čvančary. Body jsou pro nás aktuálně strašně důležité, možná ještě o něco důležitější než předvedená hra,“ komentoval upřímně.

I potřetí Slovan bodoval pod novým trenérem Lubošem Kozlem. Co na to říkáš?
Už dřív jsem v jednom rozhovoru zmiňoval, že si nemyslím, že za špatný rozjezd sezony mohl trenér. S nově příchozím realizačním štábem nám pomohli také čtyři noví kluci, doplnil se kádr. Složením jsme silnější, než jsme byli předtím.

Co se změnilo nejvíc?
Každý trenér má svou představu o fotbale. Luboš Kozel po nás chce výstavbu odzadu po zemi – konstruktivní, kombinační fotbal. Pod Pavlem Hoftychem jsme měli hru založenou na rychlém přechodu nahoru na krajní hráče. Každý styl má něco do sebe.

Jak je z pohledu gólmana těžké chytat standardní situaci Ľubomíra Tupty?
Hodně nepříjemné, Lubovi to tam padá i v tréninku. Rozhodně nešlo o žádnou náhodu, trefuje to. Konkrétně tato situace je těžká v tom, že balon jde rychle přes zeď a pak padá rovně dolu. Pokud ještě gólman neví, že to hráč umí… Od klasické střely se to hodně liší. Lubo má tento kop dobrý.

Trochu ve stylu Cristiana Ronalda...
(směje se) U Ronalda jsem takový styl kopu také viděl. Ale nevím, jestli úplně přesně jako on, každopádně jde o podobný styl kopu.

Kdy ti nejvíc zatrnulo?
Asi teď úplně na konci při poslední šanci soupeře. Sice šlo o nedůrazné zakončení doprostřed brány, ale kdyby se Tomáš Čvančara trefil jen trochu vedle, je z toho gól. Naštěstí mi míč spadl do koše.

Povzbuzoval hodně Theo Gebre Selassie, který přišel o derby vinou zranění?
Určitě, před zápasem byl normálně v kabině. Už jenom jeho působení u nás je samo o sobě velká pomoc. I když zrovna nehraje, jde o velký přínos. Ale nebudu pouštět ven, co říkal.

Poslední posilou byl ohlášen Miroslav Stoch. Jak vypadá na tréninku?
Myslím, že bude určitě hodně nápomocný. Za mě bomba fotbalista. Jak sám říkal, cítí kondiční manko, až ho dožene, věřím, že dokáže ještě předvést velké věci.

Začlenily se posily do kabiny bez problémů?
Ano, bez problémů. Všichni nám hodně pomůžou, jsou to na svých pozicích opravdu dobří fotbalisté. Tuptič (Ľubomír Tupta) to měl o trochu jednodušší, protože s námi byl delší dobu, po změně trenérů pak dorazili ještě další čtyři.

Jak to vnímáte? Cítíte, že jste po třech zápasech se sedmi body z nejhoršího venku?
Musíme našlapovat opatrně, teď jsme nějakou dobu neprohráli, nějaké body máme, ale pořád je jich málo. Potřebujeme jich postupně získávat víc a víc, abychom nebyli dole v červené oblasti. To je náš cíl.

Změnila se hodně nálada v kabině po výhře s Boleslaví a jak si vážíš nuly s Jabloncem?
Změnila, vítězství bylo vydřené a ještě v koncovce, čekali jsme na tři body strašně dlouho. Povzbudilo nás to, určitě se změna projevila. Byl bych rád, že jsme vyhráli podruhé, ať už by to bylo kdekoliv. Bodů nemáme pořád úplně hodně, díky nule a krásnému kopu se nám ale podařilo vyhrát, takže super. Je pravda, že výhra nad Jabloncem je určitě o trochu speciálnější.

Když přicházel trenér Luboš Kozel mluvil o tom, že bude chtít zvednout týmu psychiku. Očividně se to povedlo...
Nakopl nás dobrý výsledek v Ďolíčku proti Pardubicím. Sice to může vypadat, že jsme zápas ztratili z 2:0 na 2:2, ale v naší situaci pro nás byl dobrý i bod společně s předvedenou hrou. Díky tomu jsme si začali víc věřit, pak jsme urvali dvakrát výhru. Body jsou opravdu strašně důležité, v tuhle chvíli ještě o něco víc než předvedená hra.

Poslední dotaz úplně mimo utkání. Od příští sezony se bude v lize hrát s jednotným balonem, vítáš změnu?
Skvělé, výborný nápad! Doma v Liberci máme Nike, tady v Jablonci je balon strašně rozdílný. Chová se jinak v přihrávkách, dělalo mi to problémy při rozchytání. Jednotná norma je výborný nápad.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Procentrum Databox
Mediální partneři
Beat radio rtm plus