FC Slovan Liberec | Knobloch: Zápasy jsou podobné, neproměníme dost šancí a soupeř nás ztrestá
Menu Další Zavřít Zavřít
28.08.2021

Knobloch: Zápasy jsou podobné, neproměníme dost šancí a soupeř nás ztrestá

Redakce
Liberec – Blížil se k nule, ale v 82. minutě mu za záda prošla hlavička Davida Tkáče. Milan Knobloch vyhlíží zlomení nepříznivé šňůry, reprezentační pauza přichází v pravý čas. „Musíme zlepšit produktivitu a maximálně se soustředit na defenzivu. Po tolika kolech jeden bod... To je hodně špatný."

Třetí červená karta v šesti ligových kolech. Ovlivnila utkání hodně?
Podle mě ho ovlivnila dost. Zbývalo dvacet minut do konce, soupeř jde do přesilovky v počtu lidí a koncovka tak stojí logicky víc sil. Chtěli jsme se s tím poprat, ale herní aktivita od vyloučení trochu opadla. Zároveň bych chtěl však dodat, že jde o hodně diskutabilní okamžik. Co jsem viděl na videu, Maťo šlápnul v první fázi na balon, pak mu sjela noha na hráče. Když se podíváme na zápas s Plzní, Chorý mi prošlápl tělo a sudí odvětil, že v tom nebyl úmysl. Plzeň pak házela aut. Pokud srovnáme oba zákroky a hlediska intenzity, přijde mi neuvěřitelné, že Kosťa dostane červenou kartu a Viktorii zůstane balon. Měl by být jednotný metr, každopádně nejde Martinovi nic vyčítat. Hrál balon, noha mu sjela. Hrozně diskutabilní vyloučení."

Každopádně třetí červená karta v šesti zápasech je problém, že?
Určitě, soupeře situace zvýhodní, ať už proběhne v jakékoliv fázi zápasu. Pak už se při vyrovnanosti obou soupeřů jen soustředíte na defenzivu a snažíte se neinkasovat, což se nám tentokrát nepovedlo.

Jak jste prožívali konec trenérů Pavla Hoftycha a Pavla Medynského?
Prožívali jsme to špatně. Série výsledků jde za námi, jsme hráči. Trenér za nás situaci neodbrání, nechytí střelu a ani nevstřelí gól. Měli jsme spoustu možností, aby utkání dopadla líp. Nepovedlo se. Vrchol přišel v poháru, chtěli jsme to zvládnout. Vůbec jsme si nepřipouštěli, že bychom mohli zaváhat. Soupeř dal dvě branky z rohů, proměnit v zápase šance, mohli jsme vyhrát 3:2, 4:2 a nic by se nestalo. Mrzí to. Mohli jsme jako hráči situaci odvrátit, ale nepovedlo se.

A co obdržený gól v 82. minutě po hlavičce Davida Tkáče?
Nevím, přišel dobrý centr ze strany. A Tkáč se dostal k hlavičce rybičkou, nevím, kdo ho bránil... Míč umístil k tyči. Tento gól je z mého pohledu těžký na chytání, nešlo to. Když se podíváte na branku z Budějovic, mohl jsem reagovat líp, ale tentokrát soupeř udělal akci dobře. Chtělo by to asi nějakou podrobnou analýzu, jak podobné situaci předejít.

Výkony mají lehce vzrůstající tendenci, ale na výsledcích se neprojevují. Čím to?
Souhlasím. V lize je to vidět, bohužel zápasy mi přijdou strašně podobné. Vytvoříme si dost šancí, gól nedáme a soupeř nás ztrestá z jedné standardky, nebo centru. Podobnou krizi jsem zažil v Pardubicích, tam také půlka jednoho podzimu nebyla dobrá. Ale nesrovnával bych to.

Co bude přes reprezentační pauzu potřeba udělat? Zlepšit?
To nám řeknou asi trenéři. Kdybych to měl hodnotit ze zápasů, tak zlepšit produktivitu a maximálně se soustředit na defenzivu, abychom vyhráli třeba 1:0. Šancí a nadějných situací máme dost, ale potřebujeme to líp odbránit a potřebujeme už dát gól. Repre pauza přichází v pravý čas, aby se série přetrhla a začali jsme sbírat body.

Připravuje se i tobě konkrétně teď na zápasy hůř?
Vždy ve fotbale, když se vyhrává a je série, panuje lepší nálada, díky čemuž se chytne šňůra. Body se sbírají snadněji, potřebujeme to zvednou a zvítězit. Věřím, že až vyhrajeme, nastartuje nás to a posune nahoru. Po tolika kolech jeden bod... To je hodně špatný.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
La Piazza Centrum Babylon
Mediální partneři
Beat radio Český rozhlas Liberec