FC Slovan Liberec | Knobloch po třetí penaltě bez gólu: Beru jako chycené dvě. Kluci dostanou velké pohoštění do kabiny
Menu Další Zavřít Zavřít
27.02.2021

Knobloch po třetí penaltě bez gólu: Beru jako chycené dvě. Kluci dostanou velké pohoštění do kabiny

Redakce
Liberec – Statistiky bere skromně, ale už potřetí během sezony neinkasoval z pokutového kopu. Milana Knoblocha nepřekonal při penaltě teplický Jakub Řezníček a v posledním utkání ani David Huf, zlínský Tomáš Poznar trefil před dvěma týdny břevno. Jak gólman sérii vnímá a užil si duel proti Pardubicím (4:1), kde čtyři roky působil?

Trenér Pavel Hoftych říkal, že už minule v Ďolíčku tě svrběly ruce, ale zachytal sis proti „svým“ až nyní. Byl to pro tebe hodně specifický zápas?
Ze současného kádru Pardubic stále znám zhruba polovinu kluků, pokračuje tam téměř stejný realizační tým a trenéři. V Pardubicích jsem strávil krásné čtyři roky, takže ano, byl to pro mě hodně specifický zápas.

Jak se pozorovala z pohledu brankáře první půle? Drtivý nástup, tři rychlé branky. Co se gólmanovi v tu chvíli honí hlavou?
Náš vstup do zápasu byl opravdu skvělý a v tomto tempu jsme vydrželi třicet minut do stavu 3:0. Poté Pardubice třikrát vystřídaly a hra se vyrovnala. Přečkali jsme dvě tři nebezpečné situace včetně penalty. A důležitý byl gól Michala Sadílka na 4:0.

Pak přišla už zmiňovaná penalta. Minule ses penaltovým specialistou nazývat nechtěl, ale tentokrát jsi ji chytil znovu. Třetí chycený pokutový kop v sezoně, čím to? Pomohlo i sebevědomí z předchozích dvou penalt?
Beru ji jako druhou chycenou. Počítám Teplice a teď Pardubice, břevno se Zlínem opravdu počítat nemůžu.

Říkal jsi, že na Pardubice koukáš v televizi skoro každý zápas, navíc kádr znáš. Pomůže brankáři i tohle? Asi máš víc načtené hráče než z kteréhokoliv jiného týmu...
Přesně tak. Určitě to pomoct může a upřímně myslím, že to hrálo roli při penaltě. Jak již jsem říkal, když čtyři roky trénujete během sezony společně téměř každý den, tak se po všech stránkách dobře poznáte.

Jak ses u pokutového kupu Davida Hufa rozhodoval pro stranu?
Podle intuice. Kdyby to David utáhl za tyč, opět bych těžko zasahoval.

Kromě penalty sis moc nezachytal, nemrzí tě ta inkasovaná branka? Ta se ale asi chytit nedala...
Kromě penalty měly Pardubice od třicáté minuty po trojitém střídání tři nebezpečné situace včetně pokutového kopu, takže tam něco bylo. Ve druhé půli už jsem tolik práce kromě inkasovaného gólu neměl. Myslím, že se chytit nedal, šlo o krásnou akci Pardubic, kde v poslední fázi našel Tomáš Čelůstka dobře někde na penaltě Davida Hufa a ten míč dobrou střelou k tyči hezky uklidil.

Před utkáním jsi v rozhovoru říkal, že odměnu necháš a uvidí se, teď už můžeš prozradit. Co dostanou kluci do kabiny?
Můžou se těšit na opravdu velké pohoštění do kabiny.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Hennlich Vinotéka U Kryšota
Mediální partneři
Beat radio Rengl