FC Slovan Liberec | Knobloch střídal a musel čelit penaltě: Měli jsme štěstí
Menu Další Zavřít Zavřít
18.02.2021

Knobloch střídal a musel čelit penaltě: Měli jsme štěstí

Redakce
Liberec – Musel naskočit do rozjetého zápasu. Filip Nguyen se během druhé půle duelu se Zlínem (1:0) zranil a do branky se tak nečekaně dostal v 68. minutě Milan Knobloch. Ten musel v závěru čelit penaltě Tomáše Poznara, která skončila na břevně. Jak viděl situaci po ruce Jhona Mosquery a co řekl k nevšednímu momentu?

Je pro gólmana nepříjemné nastoupit, když se nestačí ani pořádně rozcvičit?
Je to trochu jiná, složitější situace, než když se chystáte na zápas od začátku. Ale na to, že se může něco stát, musíte být připravený neustále. Rozcvičoval jsem se o poločase stejně jako v každém zápase, pak už jsem měl jen dvě tři minuty na oblečení. Dalo se zvládnout.

Dá se snadno dostat do tempa zápasu?
Samozřejmě, zápas sledujete už v průběhu, i když jste na střídačce. Hlavu máte nastavenou pořád, když se utkání hraje.

Víš, co se stalo Filipu Nguyenovi?
Když jsme se míjeli, tak mi přál jen hodně štěstí. V první chvíli jsem si myslel, že mu někdo šlápl na hlavu nebo nohu, když šel za dlouhým balonem na obranu. Později jsem se dozvěděl, že mu cuklo ve svalu.

A penaltová situace? Bylo náročné čelit pokutovému kopu v závěru, když jsi nedlouho předtím střídal?
Penalta je vždy složitá. Můžete jen doufat, že střelec nezvolí zrovna nejlepší řešení a dá vám šanci zasáhnout, nebo se netrefí. Měli jsme štěstí, jsem rád, že jsme zvítězili.

Viděl jsi ruku Jhona Mosquery?
Musím říct, že vůbec. Byla hlavička soupeře a jen vím, že jsem balon chytil a rozehrával ho. Ruku jsem neviděl, ale zároveň jsem si nepouštěl ani záznam. Zkrátka jsem během utkání viděl jen hlavičku.

Naposledy Tomáš Poznar zahrával penaltu (v utkání s Baníkem) doprostřed brány. Nečekal jsi stejné zakončení?
Tu penaltu jsem viděl a v průběhu kopu jsem s takovou variantou pracoval. Snažil jsem se zůstat co nejdéle stát a pak se vrhnout na jednu stranu. Kdyby trefil míč do brány, nechytil bych střelu ani náhodou. Stranu jsem zvolil dobře, ale pokud by míč poslal pod břevno, nebyla by šance.

Výhra v domácím prostředí každopádně hodně důležitá, že?
Je obrovsky důležitá. Minule proti nám předvedly České Budějovice kvalitní výkon, ani tentokrát jsme neměli žádného lehkého soupeře... Zlín má míň bodů, než by reálně měl mít. Má kvalitním tým.

Už brzy vás čeká druhý domácí duel právě s Dynamem v rámci MOL Cupu. Máte mezi brankáři znovu rozdělené role jako minulou sezonu?
Nemáme, uvidíme, jak se rozhodnou trenéři. Ale pohár nás čeká až za dva týdny, uvidíme, jaká bude situace obecně, čekají nás mezitím ještě dva zápasy. Budějovice budou každopádně nepříjemným soupeřem a dá se očekávat podobný průběh jako posledně v lize.

Podruhé v sezoně jsi nedostal branku z penalty. Nepovažuješ se už trochu za specialistu?
Vůbec ne. Je to trochu i otázka štěstí. Jsem rád za chycenou penaltu v Teplicích a že jsme teď neinkasovali a vyhráli, ale břevno si nemůžu připisovat jako zákrok.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vogel Dineva
Mediální partneři
Liberecká drbna Rengl