FC Slovan Liberec | Kondiční soustředění zakončí hráči přípravným utkáním proti AFC Chindia Târgoviște
Menu Další Zavřít Zavřít
13.01.2022

Kondiční soustředění zakončí hráči přípravným utkáním proti AFC Chindia Târgoviște

Tomáš Honzejk
Liberec - V pátek 14. ledna od 13 hodin našeho času čeká svěřence trenéra Luboše Kozla první přípravné utkání v Turecku. Soupeřem nám bude rumunský klub AFC Chindia Târgoviște. Pojďme si příštího soupeře Slovanu představit.

AFC Chindia Târgoviște

Jedná se o rumunský klub hrající tamní nejvyšší fotbalovou soutěž zvanou Liga 1. Jeho barvy jsou červená a modrá. Klub sídlí ve městě Târgoviște, které se nachází přibližně 80km severozápadně od hlavního města Bukurešti. Dalo by se říci, že náš příští soupeř má poměrně dlouhou historii, jelikož pod názvem FCM Târgoviște působil v rumunských soutěžích od roku 1948. To ale skončilo v roce 2010 po neshodách mezi původním majitelem klubu a městem, které se rozhodlo ještě v tomtéž roce založit nový subjekt pod dnešním jménem. Na založení se podíleli také bývalý rumunský internacionál Gheorghe Popescu a bývalý mezinárodní rozhodčí Ion Crăciunescu.

Nově založený klub se poprvé probojoval do nejvyšší soutěže v sezóně 2019/2020. Hned v následující sezóně, tedy té minulé, vyrovnal klubový rekord FCM Târgoviște, když skončil na sedmém místě ligové tabulky. Momentálně se v šestnáctičlenné tabulce nachází Chindia na 11. pozici. V Rumunsku mají odehraných 21 kol, ve kterých náš soupeř 5x zvítězil, 7x zapsal remízu a v devíti případech odešel poražen. Na soupisce najdeme převážně domácí hráče, výjimkou jsou jeden Řek a Albánec v obraně a Slovinec a hráč z dalekého Haiti v záloze. Nejlepším střelcem je se čtyřmi góly domácí útočník Daniel Popa. Trenérem pak taktéž Rumun Emil Sandoi.

Rumunský celek už v Turecku odehrál dva přípravné duely - první proti tamnímu druholigovému týmu Çorum FK, v němž zvítězil 2:0. Pak ale Chindia podlehla maďarskému Paksi FC 0:3.

Reportáž z pátečního duelu přineseme až po jeho skončení. Během zápasu budeme alespoň aktualizovat skóre.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Realmont Naše pekárna
Mediální partneři
Liberecká drbna rtm plus