FC Slovan Liberec | Koscelník: Fotbal se hraje na body. Teď nám chybí, takže se o ně musíme poprat
Menu Další Zavřít Zavřít
15.08.2021

Koscelník: Fotbal se hraje na body. Teď nám chybí, takže se o ně musíme poprat

Šimon Knopp
Liberec - Slovan si ani ve čtvrtém ligovém zápase nepřipsal tři body za výhru, Plzni podlehl těsným rozdílem 0:1. Celý zápas odehrál Martin Koscelník, který hodnotil i dnešní utkání. „Myslím si, že se stále dostáváme do lepší hry a fotbal vypadá lépe,“ snažil se hledat pozitiva slovenský obránce.

Po čtyřech zápasech 1 bod a poslední místo v tabulce, pozitivita se asi hledají těžko, že?
Jasně, že se na to nedívá dobře, jsme Liberec. Zatím se nám nedaří. Ale i trenér říkal, že máme zase nové mužstvo, odešli tahouni. Kádr se zatím nedoplnil, uvidíme co bude dál. Myslím si, že se stále dostáváme do lepší hry a fotbal vypadá lépe. To je asi to jedno z mála pozitiv, které tam je.

První poločas nevypadal herně špatně, Plzeň měla problémy s presinkem. Byl jeden z taktických pokynů, nenechat soupeře tolik kombinovat a aktivně ho napadat?
Vzpomněli jsme si na poslední zápas, v kterém to vycházelo a chtěli jsme to zkusit i tentokrát. Myslím, že se to celkem dařilo, dostávali jsme se i do nějakých pološancí. Škoda té standardky a tyčky od Mikuly. Stále se zvedáme výkonnostně a za chvíli to půjde.

Jedinou vážnější příležitost měl v závěru prvního poločasu Chorý, který následně v pádu došlápl na Knoblocha. Jak jsi celou situaci viděl? Nezatrnulo ti na chvíli?
Byla tam nějaká skrumáž. Myslím si, že kdyby to byl gól, tak by se pískal faul na Milana. Přišlápl ho tam celou nohou na břicho, takže tak.

Ve druhé půli přišla rychle branka po standardní situaci. Co se tam stalo?
Škoda. Takto jsme nezvládli i zápas v Hradci, budeme na tom muset zapracovat. Standardka je jedna z příležitostí, kterou se dá rozhodnout zápas. Nám se to nepodařilo, ale soupeřovi ano.

Po dvou střídáních se povedlo hru oživit. Přesto se nedařilo šance dotáhnout do konce. Co chybí týmu směrem dopředu? Více klidu na míči?
Určitě trochu klidu, trochu kvality. Ale pracujeme všichni na tom, aby se to zlepšovalo a věřím, že výsledky se dostaví co nejdříve.

Je znát, že mužstvo se s odehranými zápasy více sehrává a získává i na sebevědomí? V závěru to byl právě Slovan, kdo útočil...
Ano, je to těžké. Každou sezónu odejde hodně hráčů, nechci se na to vymlouvat. Nicméně Slovan je silný tým, který se s tím dokáže popasovat a já věřím, že to zvládneme i teď.

Mrzí tě ten faul před žlutou kartou, ze kterého pak byla standardka a gól?
Jasně, že ano. Ale nevím. Musíme to zvládnout lépe. Škoda karty a faulu. Jak jsem říkal, mohli jsme rozhodnout ze standardky, nepovedlo se. Rozhodl soupeř.

Jak pro tebe bylo těžké se naladit zpátky do Liberce. Po EURO už to příliš nevypadalo, že bys se vracel, nakonec však pokračuješ. Je reálné, že zůstaneš do zimy?
Komunikoval jsem s trenérem. Pokud nedojde žádná konkrétní nabídka, tak jsem hráč Slovanu. Nějak jsem nad tím nepřemýšlel. Hraji tady a budu odevzdávat sto procent. Co přijde, to přijde...

Po čtyřech zápasech jste poslední. Je lepší ve vaší situaci hodit tabulku za hlavu?
Těžko hodit tabulku za hlavu. Ale fotbal se hraje na body. Teď nám chybí, takže se o ně musíme poprat.

V dalším zápase Liberec vyrazí do Českých Budějovic. Jak se na ten zápas, po nepříznivé výsledkové sérii, co nejlépe připravit?
Určitě musíme pokračovat v týmovém duchu a bojovnosti, který jsme předvedli v Hradci i dnes. Když chybí trošku kvality a efektivity, tak se to dá dotlačit jedině bojovností a touhou po výhře.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ITADECO Profipoint
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Hitrádio Contact