FC Slovan Liberec | Koscelník: Soupeř zkrátka využil svou šanci, nám to tam bohužel nespadlo
Menu Další Zavřít Zavřít
21.03.2022

Koscelník: Soupeř zkrátka využil svou šanci, nám to tam bohužel nespadlo

Ondřej Marko
Olomouc/Liberec - Na neoblíbený Andrův stadion, kde jsme prohráli již čtyřikrát po sobě, jsme museli vyrazit s přestavěnou obranou. S Olomoucí odehrál náš tým zápas bez větších šancí, o výsledku tak rozhodla pouze jediná branka soupeře. Co řekl k duelu obránce Martin Koscelník?

Mohl bys nejdřív krátce zhodnotit zápas?
Začátek byl velmi nervózní, to už se nám stalo venku častěji. Nevím, čím to je, jestli se neumíme soustředit nebo tak něco. Je to škoda. Myslím si, že ten začátek rozhodl o zápase. Po našich chybách jsme totiž dostali gól. Potom bych řekl, že jsme si začali už trochu více věřit a v druhé půli taky. Nedokázali jsme to ale využít. Soupeř dal jeden gól, my nedali ani jeden. Kvůli tomu jsem prohráli.

Ohledně těch chyb před obdrženým gólem, taky jsi v tom byl trochu namočený. Co bylo tvým záměrem hrát?
Dostal jsem míč a měl jsem si ho přebrat, bylo tam dost prostoru. Dal jsem ho za sebe, ale nebyl tam nikdo od nás, což byla škoda. Pak už se to rozjelo velmi rychle. Míč šel na hroťáka, ten vystřelil. To Milan Knobloch vyrazil, ale přišla pohotová dorážka od tyče. Dalo by se říct, že to byla jediná větší šance a soupeř toho využil. Tím se rozhodl i celý zápas.

Hráli jste s novými stopery, jak velká to byla komplikace? Jak to kluci zvládli?
Tak všichni jsme profesionálové. Myslím, že to zvládli dobře, Sigma neměla mnoho šancí. Škoda jedné dvou šancí, kdy jsme z jedné dostali gól. Takový je holt fotbal.

Sigma v podstatě další šance neměla, vy jste měli jen pár náznaků, ale také ne mnoho. Zápas byl v podstatě bez šancí...
Ano, byly tam akorát nějaké centrované míče, které jsme ubránili my a oni též. Soupeř zkrátka využil svou největší šanci. My jsme měli nějaké střelecké pokusy a centry, nicméně nám to tam bohužel nespadlo. Nedostali jsme se do nebezpečného zakončení a Sigma ano, čehož hned využila. Díky tomu vyhrála zápas a získala tři body.

Co se týče té finální fáze, kde vidíš problém?
Někdy se daří, někdy ne. V minulém utkání se Slavií jsme nevystřelili na bránu, ale vyhráli jsme. Předtím s Pardubicemi jsme dali čtyři branky, tam to šlo. Tentokrát byly centry slabší a nevyšlo to. Zkrátka někdy máme svůj den a někdy zase ne. To je prostě fotbal a je třeba na tom stále pracovat a zlepšovat se.

Překvapilo vás, že Sigma v závěru zápasu prakticky jenom odkopávala míč a nesnažila se hrát?
Myslím si, že v hlavách už měli jenom to, že chtějí stav udržet. Od jejich branky jsme se snažili hrát hlavně my. Takže mě to nepřekvapilo, ať už to odkopávání nebo příchod dalšího stopera. Chtěli skóre zkrátka udržet, což se jim ve finále podařilo.

Zamotává se boj o šesté místo. Vyhrál Hradec, který nás tím pádem přeskočil. Bude to ještě vyrovnaný boj do posledního kola, že?
To čekal asi každý, kdo se podíval na tabulku. Je v ní vidět, že je letošní sezona velmi vyrovnaná. Je jasné, že to bude zamotané do posledního kola.

Jak jste si zahráli na olomouckém terénu, byl lepší než váš?
Každý terén je specifický. Někde se hraje dobře, někde lépe. Ale celkově se hrálo dobře.

A poslední otázka, jak se těšíš na reprezentaci?
Určitě se těším. Jsem rád za obdrženou pozvánku. Těším se na spoluhráče, protože jsme se dlouho neviděli. S některými si píšu, ale osobní setkání jsou stále dost specifická a každý se na ně těší.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
DPMLJ Realmont
Mediální partneři
Náš region Liberecká drbna