FC Slovan Liberec | Koscelník o EURO i návratu do kabiny: Na kluky jsem se těšil, byla to velká zkušenost
Menu Další Zavřít Zavřít
10.07.2021

Koscelník o EURO i návratu do kabiny: Na kluky jsem se těšil, byla to velká zkušenost

Redakce
Linec/Liberec – Měl krátkou dovolenou, už je zpátky s týmem. Martin Koscelník má za sebou mistrovství Evropy, na kterém naskočil do dvou zápasů. Od libereckých trenérů sice dostal trochu volna navíc, turnaj mu ale dovolenou oproti ostatním výrazně ukrojil. Jak se těšil zpátky do kabiny Slovanu a co pocity z EURO?

Jaké to na mistrovství Evropy bylo?
Jde především o úžasnou zkušenost, mohl jsem si zahrát proti hráčům jako je Robert Lewandowski, viděl jsem v akci Jordiho Albu… Šampionát hodnotím pozitivně v souvislosti s tím, že jsem na něm vůbec mohl být. Jen škoda výsledků, hlavně zápasu se Švédskem, že jsme neudrželi remízu. Zkušenost každopádně velká a pozitivní.

Naskočil jsi do dvou zápasů, co si z duelů proti Polsku a Švédsku odnášíš?
Proti Polsku jsem hrál asi patnáct minut, střídal jsem a vyhráli jsme. Euforie byla super, proti Švédsku jsem byl na hřišti celý zápas. Trochu jsem bojoval s nervozitou před utkáním, ale po písknutí úplně opadla. Jsem rád, že se za poslední rok vše seběhlo tak, že jsem mohl na šampionát odjet a pak ještě zapsat dva starty.

Co únava? Dovolenou jsi měl kratší...
Kluci měli volno už během turnaje, ale jsem vážně strašně rád, že jsem tam byl a mohl jsem se stát součástí reprezentace. Volal jsem pak našim trenérům a dostal jsem volno až do soustředění, dovolenou jsem strávil s rodinou. Užil jsem si to.

A jaký byl návrat na hřiště v dresu Slovanu?
Hrálo se mi celkem dobře na to, že jsem byl teď v tréninku jen tři dny. Musím se opakovat, ale i tentokrát je výsledku škoda, měli jsme na výhru, ale chyběly nám hlavně souboje.

Těšil ses zpět za týmem? A registroval jsi, že tě spoluhráči podporovali během turnaje?
Jasně, že jsem se na staré i nové kluky těšil, to stejné platí i o trenérech. Nejvíc jsem těšil na Matěje Chaluše, s nímž jsme byli nonstop v kontaktu. Od kluků jsem dostával zprávy na Instagram, vyfotili se mi asi v osmi, deseti a dodalo mi to energii. Musím přiznat, že v té době už byla trochu slabší (směje se). Ale to tak má každý, že je po dlouhé sezoně trochu unavený, na EURO se pak hráč vyšvihne na sto, sto deset procent.




Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kraintek Avej Vending
Mediální partneři
Hitrádio Contact Rádio Impuls