FC Slovan Liberec | Letos naposledy doma! Slovan přivítá v pondělí U Nisy Opavu
Menu Další Zavřít Zavřít
08.12.2018

Letos naposledy doma! Slovan přivítá v pondělí U Nisy Opavu

Redakce
Liberec - FORTUNA:LIGA zavítá v pondělí do Liberce naposledy v roce 2018. Slovan v očekávaném souboji přivítá od 18 hodin nováčka soutěže z Opavy a půjde o hodně. Zvládne se naše mužstvo vrátit po prohře v Teplicích na úspěšnou vlnu?

Slezský FC OPAVA

Nováček soutěže vstoupil do FORTUNA:LIGY se sympatickým herním projevem, poprvé zabodoval v brněnském azylu až ve čtvrtém kole proti Slovanu, pak obral o body například Jablonec nebo ostravský Baník. Slezský klub ale ochromil odchod kouče, který s Opavou vybojoval postup do nejvyšší soutěže. Roman Skuhravý se kvůli rodině přesunul do Prahy, kde aktuálně vede tamější Duklu.

Po sedmnácti kolech ligového kolotoče je nakonec výběr nového kouče Ivana Kopeckého dvanáctý. Doposud vybojoval sedmnáct bodů a na šestnáctou, sestupovou pozici má náskok pěti bodů. Skóre přitom doposud posbíral mírně negativní, na dvaadvacet vstřelených branek připadlo osmadvacet inkasovaných.

Nejproduktivnějším opavským hráčem je Nemanja Kuzmanovič. Ten se trefil, počtvrté během ročníku, i v rámci minulého kola proti Slavii (2:3). Čtyři branky vsítil ale také Tomáš Smola, který ztrácí na srbského fotbalistu v klubovém žebříčku jen jednu asistenci. Tři branky vsítil Joel Jayamba a dvě hned čtveřice hráčů. Co se nahrávek týče, vede Petr Zapalač, Joel Kayamba a Matěj Hrabina. Všichni mají tři asistence.

Čtrnáctkrát se ocitl mezi třemi opavskými tyčemi Vojtěch Šrom, přičemž čtyřikrát vychytal nulu a dohromady inkasoval osmnáct branek (1,3 branky/zápas). Vilém Fendrich dostal příležitost třikrát, nulu si nepřipsal a průměrně obdržel 3,3 gólu za duel.

Historická tabulka vzájemných ligových zápasů

FC SLOVAN LIBEREC SFC OPAVA
17 ZÁPASY 17
8 VÝHRY 3
6 REMÍZY 6
3 PROHRY 8
24 VSTŘELENÉ GÓLY 16
16 INKASOVANÉ GÓLY 24
35 ŽLUTÉ KARTY 29
2 ČERVENÉ KARTY 2
1 PROMĚNĚNÉ PENALTY1

FC Slovan Liberec

Slovan může mrzet výsledek i výkon z minulého kola. V Teplicích domácím podlehl 0:1 a nenavázal tak na předchozí velmi vydařené zápasy. Ke zlepšení může pomoct návrat Petra Ševčíka, jenž by se po konci karetního trestu měl zapojit do hry a představí se na stadionu U Nisy v našem dresu podle všeho naposledy. Na Stínadlech si také připsali první starty po zranění Kamso Mara a Tomáš Malinský.

Slovan aktuálně stále okupuje sedmou příčku tabulky. Na osmou Mladou Boleslav má dvoubodový náskok, na šestý Zlín ztrácí už dvě vítězství. Nejlepším střelcem je stále Roman Potočný se čtyřmi trefami, nejvíc asistencí má Petr Ševčík, a to pět. V brance dominuje Filip Nguyen s osmi starty a pěti čistými konty.

Jediné vzájemné střetnutí, které by mohlo pomoct odhadnout pondělní výsledek, je zápas ze čtvrtého kola. Slovan na hřišti Opavy remizoval brankou Romana Potočného ze 62. minuty 1:1. Předtím se spolu oba celky v rámci nejvyšší soutěže utkaly během ročníku 2004/2005. A naše mužstvo bylo úspěšnější, v květnu roku 2005 zvítězilo vysoko 3:0.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vogel Ricoh
Mediální partneři
Hitrádio Contact Hattrick