FC Slovan Liberec | Letošní ligový ročník Slovan uzavře v sobotu ve Zlíně
Menu Další Zavřít Zavřít
25.05.2018

Letošní ligový ročník Slovan uzavře v sobotu ve Zlíně

Matěj Pavelka
Liberec - A je to tu, letošní ligová sezóna je u konce, v posledním utkání se Slovan představí na hřišti Fastavu Zlín. Přes slibně rozjeté jaro je nyní jasné, že Slovan skončí na šestém místě tabulky. Zároveň s posledním zápasem sezony končí současný trenér David Holoubek.

FC Fastav Zlín

Fotbalisté Zlína jsou po devětadvaceti odehraných kolech na 13. místě tabulky s 30 body. Hráči Fastavu mají bilanci 7 výher, 9 remíz a 13 proher.

Nejlepším ligovým střelcem Fastavu je se sedmi brankami exliberecký Ubong Ekpai. Nejvíce asistencí si připsal rovněž mladý Nigerijec, přihrával na gól třikrát. Nejvíce startů (dvacet osm) mají na kontě Petr Jiráček a Zoran Gajič. Stanislav Dostál vychytal dvě nuly, exliberecký Zdeněk Zlámal jednu.


Vývoj umístění Slovanu a Zlína v probíhající sezoně.
Z oficiálních stránek HET Ligy zde.

Historická tabulka vzájemných ligových zápasů

FC Slovan Liberec FC Fastav Zlín
25 ZÁPASY 25
9 VÝHRY 7
9 REMÍZY 9
7 PROHRY 9
28 VSTŘELENÉ GÓLY 24
24 INKASOVANÉ GÓLY 28
44 ŽLUTÉ KARTY 51
2 ČERVENÉ KARTY 5
3 PROMĚNĚNÉ PENALTY1

Ofenzivní statistiky Slovanu a Zlína v probíhající sezoně.
Z oficiálních stránek HET Ligy zde.

FC Slovan Liberec

V posledním ligovém utkání Slovan doma porazil Bohemians 1:0, čímž si pojistil konečné šesté místo. V posledních pěti vzájemných zápasech proti Zlínu Slovan dvakrát vyhrál, jednou remizoval a dvakrát prohrál s aktivním skóre 7:6.

Podzimní vzájemný zápas hraný v Liberci skončil výhrou Slovanu 1:0. Textovou reportáž z duelu naleznete zde.

Po 29. kole se Slovan nachází na šestém místě se 46 body a s bilancí 13 výher, 7 remíz a 9 proher. Nejlepším střelcem je Matěj Pulkrab s 10 góly, o 5 branek se postaral obránce Milan Kerbr. Nejlepším nahrávačem je Roman Potočný, který asistoval šestkrát, čtyři přihrávky má na kontě Milan Kerbr. Nejvíce zápasů, a to všech dvacet devět, odehrál kapitán Vladimír Coufal. Brankář Václav Hladký má čtyři vychytané nuly, Filip Nguyen jednu. Nejvíce žlutých karet obdržel Zdeněk Folprecht s Matějem Pulkrabem, konkrétně osm, a tak si oba v letošní sezóně už nezahrají. Červenou kartu zatím vidělo pět Slovaňáků – Ondra Karafiát, Filip Havelka, Roman Potočný, Milan Kerbr a Matěj Pulkrab.

Poslední vzájemné ligové utkání

1. kolo (30. 7. 2017) FC Slovan Liberec - FC Fastav Zlín 1:0 (0:0)

Rozhodčí: Hrubeš - Wilczek, Myška.

ŽK: 84. Pulkrab - 6. Traore, 45. Kopečný, 64. Ekpai.

ČK: 26. Traore (ZLN). 

Diváci: 4894

FC Slovan Liberec: Kolář - Coufal, Kúdela, Karafiát, Kerbr - Breite (60. Havelka), Kulhánek (46. Pulkrab) - Ševčík, Folprecht, Mikula (80. Bosančič) - Potočný.

FC Fastav Zlín: Dostál - Kopečný, Gajič, Janíček, Matejov - Ekpai (65. Fantiš), Traore, Jiráček, Holzer - Diop (58. Holík), Beauguel (58. Hnaníček).


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FITING SERVIS Bazén Liberec
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Hattrick