FC Slovan Liberec | Liberecká rezerva přivítá na Městském stadionu Dobrovici
Menu Další Zavřít Zavřít
11.11.2022

Liberecká rezerva přivítá na Městském stadionu Dobrovici

Tomáš Honzejk
Liberec - V posledním utkání podzimu změří liberecké ´béčko´ síly se středočeskou Dobrovicí. Utkání se bude hrát na Městském stadionu v Liberci a jeho začátek je naplánován na neděli 13. listopadu od 10:15. Přijďte hráče podpořit a rozloučit se společně s nimi s úspěšným podzimem.

FK Dobrovice

Příští soupeř liberecké rezervy, který přijede z Dobrovice ležící nedaleko Mladé Boleslavi, se po čtrnácti odehraných kolech nachází na šestém místě tabulky Divize C se ziskem 21 bodů za šest vítězství, tři remízy a pět porážek. Skóre Dobrovice je lehce pozitivní, a to 22:11. Na náš celek, který celou soutěž vede, ztrácí před vzájemným utkáním čtrnáct bodů.

Forma Dobrovických je v posledních utkáních jako na houpačce, jelikož střídají výhry s porážkami. U středočeského celku rozhodně platí známé přísloví: "Můj dům, můj hrad." Z posledních pěti utkání se totiž hráči Dobrovice třikrát představili na domácím hřišti a pokaždé z toho bylo vítězství. Nejprve porazili Čáslav 5:2, poté Letohrad 3:0 a v posledním odehraném kole tým z Nového Bydžova 1:0. Mezitím ale vždy jeli k venkovnímu utkání a vraceli se s prázdnou. Ve Velkých Hamrech prohráli vysoko 0:6 a v Náchodě pak nejtěsnějším možným rozdílem 0:1.

FC Slovan Liberec B

Naše rezervní mužstvo nenechává nic náhodě a po loňském sestupu z ČFL, tedy třetí nejvyšší české soutěže, se snaží o okamžitý návrat. Po čtrnácti odehraných kolech se tak svěřenci trenéra Petříka mladšího vyhřívají na nejvyšší příčce tabulky Divize C se ziskem 35 bodů, když dokázali jedenáctkrát zvítězit, dvakrát remizovali a jen jednou okusili hořkost porážky. Navíc naši brankáři lovili míč ze své sítě pouze 10x, kdežto hráči nasázeli soupeřům hned 41 branek.

Zmiňované dvě remízy přišly v posledních pěti utkáních. Nejprve druhý tým Slovanu remizoval v Ústí nad Orlicí 1:1, aby poté třikrát zvítězil. Doma s Benátkami nad Jizerou 2:0, v Turnově 5:1 a doma s Velkými Hamry 2:1. V posledním utkání přišla zatím druhá remíza v této sezoně, když se Slovan B vracel ze hřiště Náchodu po výsledku 1:1. Na druhé Hlinsko má ale modrobílá rezerva stále pohodlný náskok pěti bodů.

Jak utkání zhodnotil trenér celku Josef Petřík mladší? „Myslím si, že jsme ztratili dva body. Nejen kvůli tomu, že jsme do 85. minuty vedli a dostali jsme branku z trestného kopu po špatně postavené zdi, ale zejména v první půli jsme jednoznačně dominovali. Nastřelili jsme břevno, tyč a měli jsme i další gólové příležitosti. Snažili jsme se hrát po zemi, kombinačně a celkem nápaditě, domácí jsme absolutně k ničemu nepustili. Druhý poločas už jsme bohužel udělali několik chyb a soupeř jednou dokonce postupoval sám na branku, což ještě přečetl brankář včasným vyběhnutím a zmařením příležitosti. Ale už jsme nebyli tak přesní a trpěliví, bohužel se dostáváme na hranici svých kádrových možností, protože v tuto chvíli máme šest sedm zraněných a někteří nastoupili s lehkými zraněními (Hudák, Winkler). V tuto chvíli bohužel bereme i bod, protože máme rozsáhlou marodku. Tolik zraněných hráčů základní sestavy, kteří svoji kvalitu během podzimu ukazovali, je cítit.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Nisa Liberec RR group service s.r.o
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec eFotbal