FC Slovan Liberec | Liberečtí mladíci v reprezentacích, kdo si vysloužil pozvánku do národního týmu?
Menu Další Zavřít Zavřít
19.09.2022

Liberečtí mladíci v reprezentacích, kdo si vysloužil pozvánku do národního týmu?

Šimon Knopp
Liberec - Slovan má v kádru hned několik mladých perspektivních fotbalistů, kteří byli nominováni pro nadcházející reprezentační duely. Jmenovitě se jedná o Lukáše Červa, Matěje Valentu, Matyáše Kozáka a Maksyma Talovjerova, kteří se představí v týmu U21. V kategorii U20 budou Slovan reprezentovat Filip Prebsl a Denis Višinský. Jaký mají před sebou program?

U21 - Lukáš Červ, Matěj Valenta, Matyáš Kozák a Maksym Talovjerov

Hned trojice fotbalistů Slovanu se bude moci představit ve výběru „Lvíčat“. Hráče do jednadvaceti let čeká dvojzápas baráže ME 2023 s Islandem. Svěřenci trenéra Suchopárka nedokázali postoupit přímo ze skupiny, kde si o něco lépe vedl výběr Anglie, jenž obsadil s náskokem tří bodů první místo. Přesto budou moci díky druhé příčce zabojovat o postup na Mistrovství Evropy 2023, které se bude hrát v Gruzii a Rumunsku. V cestě jim stojí reprezentace Islandu.

První vzájemné utkání se bude hrát 23. září na stadionu v Reykjavíku. Odveta poté 27. září na stadionu v Českých Budějovicích. Zatímco Lukáš Červ a Matěj Valenta již mají z reprezentace do 21 let zkušenosti, pro Matyáše Kozáka se jedná o premiérovou pozvánku. „V minulosti měl trošku zdravotní problémy. Ale vlastně už v U19 patřil k nejlepším hráčům a střelcům. Myslím si, že byť třeba nenastupuje ve všech utkáních od začátku, jedná se o typologicky odlišného hráče od ostatních nominovaných útočníků. Navíc je využitelný na vícero postech,“ vyjádřil se na adresu Kozáka trenér jednadvacítky Jan Suchopárek.

Posledním povolaným hráčem v kategorii U21 je Maksym Talovjerov, který se představí v barvách ukrajinského národního týmu. Na Ukrajinu rovněž čeká baráž, ve které se představí proti Slovensku. První zápas sehrají 23. září v Žilině a odveta je naplánována na 27. září v polském městě Bílsko-Bělá.

U20 - Filip Prebsl a Denis Višinský

Ve výběru do dvaceti let nebude chybět dvojice Filip Prebsl a Denis Višinský. Dva devatenáctileté fotbalisty čeká nejprve mezinárodní přípravné utkání proti Rumunsku, které se odehraje 19. září na stadionu v Chomutově. Následně se 25. září představí v rámci přípravy i proti druholigové Vlašimi, a to vše pod vedením nového hlavního trenéra Aleše Křečka.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
11TEAMSPORTS iQLANDIA
Mediální partneři
Hattrick Rengl