FC Slovan Liberec | Liberečtí reprezentanti se vrátili k týmu, jak si vedli v národních výběrech?
Menu Další Zavřít Zavřít
22.11.2022

Liberečtí reprezentanti se vrátili k týmu, jak si vedli v národních výběrech?

Šimon Knopp
Liberec - Až na Ivana Varfolomejeva se již všichni reprezentanti Slovanu vrátili k týmu, aby se mohli připravovat na sobotní duel MOL Cupu proti Sigmě. Jak se jim dařilo během reprezentační pauzy v národních výběrech?

Česká reprezentace - Dominik Plechatý

Teprve třiadvacetiletý stoper, Dominik Plechatý, se dočkal premiérové pozvánky do výběru Česka. Náš národní tým sehrál dva přípravné duely. Nejprve proti Faerským ostrovům (výhra 5:0) a následně proti Turecku (porážka 1:2). Plechatý byl v obou duelech připraven na lavičce náhradníků, ale do ani jednoho z duelů nezasáhl a na svoje první minuty za seniorskou reprezentaci si bude muset ještě počkat.

Lvíčata - Fukala, Červ, Kozák a Valenta

Naši mladíci před návratem do Liberce stihli za výběr do 21 let nastoupit pouze do jednoho duelu. V přípravném utkání proti favorizovanému Portugalsku podlehli soupeři vysoko 1:5. Červ i Fukala odehráli celý zápas. Valenta odcházel z hřiště v 69. minutě a naopak na posledních 21 minut naskočil Kozák. Jedinou branku českého výběru vstřelil v první poločasu Pudhorocký.

Česká U20 - Višinský a Prebsl

Rovněž mladíci do dvaceti let stihli pouze jedno utkání. V přípravném zápase proti Německu zaskočili favorita a dokázali s ním remizovat 2:2. Oba zástupci ze Slovanu předvedli povedený výkon. Prebsl odehrál v obraně celých devadesát minut a Višinský dokonce vstřelil první gól českého týmu.

Ukrajinští mladíci - Talovjerov (U21) a Varfolomejev (U19)

Maksym Talovjerov pomohl svému výběru jako kapitán k remíze 1:1 v přípravném utkání proti Israelu, ukrajinský stoper odehrál celý zápas. Ivan Varfolomejev jako jediný zůstává s ukrajinskou devatenáctkou a do Liberce se předčasně nevrací. Jeho tým zatím odehrál dva duely v rámci kvalifikační skupiny pro Mistrovství Evropy do 19 let ve Švédsku.

Varfolomejev v obou zápasech odehrál 90 minut. Proti Kosovu (1:0) si připsal žlutou kartu a proti Kypru (4:1) vstřelil dokonce gól, a to z penalty. V posledním utkání čeká na Ukrajinu nejtěžší soupeř v podobě Švédska. Výsledek duelu rozhodne o první příčce ve skupině, hrát se bude 23. listopadu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Dům kultury iQLANDIA
Mediální partneři
Hattrick Český rozhlas Liberec