FC Slovan Liberec | Libor Kozák: Nehrajeme špatně, ale prohráváme. To už radši vydřít výhru po hrozném výkonu
Menu Další Zavřít Zavřít
11.03.2019

Libor Kozák: Nehrajeme špatně, ale prohráváme. To už radši vydřít výhru po hrozném výkonu

Tomáš Brhel
Liberec/Olomouc - Závěrečné utkání čtyřiadvacátého kola obstarali v pondělí večer hráči Sigmy a Slovanu. Liberečtí se snažili napravit domácí porážku se Spartou a odvézt si tak první jarní body ze hřiště soupeře, rozjetá Olomouc naopak útočila již na čtvrtou ligovou výhru v řadě. Zápasu nechyběly šance ani nasazení, naši hráči ale nedokázali v závěru zápasu stáhnout dvougólové manko. Ústřední postavou posledních minut utkání byl liberecký útočník Libor Kozák. Nejprve skóroval, pak málem vybojoval penaltu.

V závěrečných minutách jste se po souboji ve vápně ocitl na zemi, měl rozhodčí odpískat penaltu?
Já jsem šel po míči a jeden z hráčů Sigmy balón odkopával, nicméně trefil u toho i moji nohu, takže jsem spadl. Zákrok ale přezkoumával i VAR a situaci jako faul neposoudil, takže to asi přestupek proti pravidlům nebyl. Víc k tomu asi říct nemůžu.

Dnes to z vaší strany nebylo herně špatné, na body to ale znovu nestačilo.
To je nám ale k ničemu, že nehrajeme zle, když ty zápasy nevyhráváme. Ve všech pěti zápasech jsme hráli solidně, ze hřiště jsme přesto odešli třikrát jako poražený tým. To už je lepší vydřít vítězství po nekvalitním výkonu.

Co tomu chybělo konkrétně v tomto zápase?
Samozřejmě góly. Šancí jsme na ně měli hodně. Jen já sám jsem měl dvě velké, z nich alespoň jedna zkrátka musí skončit v síti. Štve mě to.

Máte na mysli ty příležitosti z prvního poločasu?
Ano. Hlavně ta první mě mrzí. Měl jsem totiž gól doslova na kopačce, bohužel jsem to netrefil, jak jsem chtěl. V druhém případě proti mě dobře vystoupil domácí brankář Miloš Buchta a střelu dokázal vyrazit na roh.

Pět minut před koncem jste se nakonec přece jenom dočkal.
Ondřej Karafiát pěkně vystřelil a já si pomyslel, že by to gólmanovi mohlo nadělat potíže. Naslepo jsem tedy ránu dobíhal, ta mu nakonec vypadla a já míč dorazil. Škoda jen, že ty branky střílíme takhle pozdě. Už bylo náročné to otočit.

Vnímáte porážku v Olomouci jako komplikaci?
Rozhodně. Ostatní týmy okolo nás v tabulce bodovaly a dotáhly se na nás. To platí právě i pro Sigmu. V tomhle zápase jsme měli na to vyhrát. Do zápasu se Zlínem musíme jít s čistou hlavou a tuhle porážku napravit.

Jak vám zatím vyhovuje spolupráce s čerstvým členem kádru Janem Sýkorou, potřebujete ještě nějaký čas na sehrání?
Asi to bude chtít ještě trochu času. Je to ale šikovný hráč se skvělou technikou, to všichni víme, doufáme, že se nám o víkendu proti Zlínu podaří všechno sladit.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Procentrum Ermeg
Mediální partneři
Hattrick Hitrádio Contact