FC Slovan Liberec | Libor Kozák: S takovou hrou ve skupině o titul neuspějeme
Menu Další Zavřít Zavřít
27.04.2019

Libor Kozák: S takovou hrou ve skupině o titul neuspějeme

Tomáš Honzejk
KARVINÁ/LIBEREC - V případě výhry se Slovan mohl bodově dotáhnout na pátý Baník Ostrava, který prohrál v Jablonci. Po prvním gólu ale jakoby hráči přestali hrát a nakonec si z Karviné odvezli porážku 1:2. "Je potřeba vzít tento zápas jako velké varování a do nadstavby jít hrát úplně jinak," má jasno nejlepší střelec Slovanu Libor Kozák.

Co vám ztratilo dobře rozjetý zápas?

Zápas byl sice dobře rozjetý, ale díky našemu špatnému výkonu hlavně ve druhém poločase, kdy jsme prohrávali všechny osobní souboje, neměli odražené balóny a nevytvořili si šance, jsme prohráli. S tímto výkonem se těžko vyhrává.

Co chybělo k tomu, aby se vám povedlo bodovat v Karviné?

Asi všechno. Gól jsme sice dali, takže začátek byl dobrý. Kdyby jsme ale byli mužstvo, které opravdu kouše, tak bychom si to uhlídali. My jsme si nechali vzít ten zápas úplně zbytečně. Prohrávali jsme osobní souboje a to rozhodlo. Bez toho fotbal hrát nejde.

I přes prohru jste ale uhájili šesté místo. Jaké jsou vyhlídky do nadstavby?

To je jediná pozitivní věc po tomto utkání. Nic to ale nemění na tom, co jsme předvedli a s takovou hrou nemůžeme jít do první šestky. Musíme se sebrat, tento zápas vzít jako ponaučení, totálně otočit hlavy a zvednout se.

Jak jsi sám zmínil, mnoho šancí jste si nevytvořili. Na čem zapracovat směrem dopředu před nadstavbou?

Šancí bylo málo. Po vstřeleném gólu jsme přestali hrát. Musíme se vrátit ke hře z předchozích zápasů a být nátlakoví. Ani ke konci se nám nepovedlo vytvořit si větší tlak, což se nám neděje. Je potřeba vzít tento zápas jako velké varování a do nadstavby jít hrát úplně jinak.

Ve druhém poločase jsi měl příležitost proti Berkovci. Co se tam stalo?

On míč lehce lízl a mně to sjelo a taky jsem ho vlastně jen lízl a šlo to vedle. Určitě to ale byla situace, kterou jsem i tak mohl řešit lépe a mohla skončit gólem.

Karviná hraje o záchranu. V minulém kole ale porazila Spartu a dnes vás. Jaký na vás udělala dojem jako mužstvo?

Určitě byli v ´laufu´, ale to nebylo nic, s čím bychom nepočítali. My jsme si to před zápasem a během týdne říkali stokrát, že je Karviná rozjetá. Vyhrála na Spartě a doma je ještě těžším soupeřem, takže jsme čekali těžký zápas. Stejně jsme se na to ale nepřipravili až tak dobře, protože i když nám vyšel začátek a vedli jsme 1:0, tak jsme prohráli. Je to pro nás zklamání. Je potřeba se z toho dostat a proti Slavii nastoupit s novou hlavou.

Skončili jste sice šestí, ale před koncem základní části se objevily spekulace, jestli není výhodnější skončit sedmí. Jak jste to vnímali?

Spekulace bych nechal spíše pro novináře. My chceme vyhrát každý zápas a raději si zahrajeme proti Slavii, Spartě a dalším než se tam bít uprostřed. Pro nás je příjemné hrát skupinu o titul, ale jestli tam budeme předvádět takovou hru, jako dnes proti Karviné, tak tam jít ani nemůžeme, protože s touto hrou a hlavně nasazením neuspějeme.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Penzion Eva FotbalPark Liberec
Mediální partneři
Beat radio eFotbal