FC Slovan Liberec | Liga po reprezentační pauze pokračuje, Slovan jede do Edenu
Menu Další Zavřít Zavřít
15.10.2021

Liga po reprezentační pauze pokračuje, Slovan jede do Edenu

Redakce
Liberec – Další velká bitva. Slovan vyráží na půdu mistrovské Slavie, kde se pokusí přidat body do napěchované tabulky. Po reprezentační přestávce je v plánu už 11. kolo FORTUNA:LIGY, duel začne v sobotu od 19 hodin.

SK Slavia Praha – Marodka i ztracení série

Úřadující mistr neprohrál v lize 54 utkání za sebou. V minulém kole ho však zaskočila Sparta, která jubilejní 300. derby vyhrála brankou Lukáše Haraslína 1:0. Slavia poznala hořkost porážky po rekordní šňůře neproher, v sezoně už ale předtím ztratila na půdě Karviné, kde remizovala 2:2.

Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského i tak dál usilují o první příčku v tabulce. Ligu prozatím vede Plzeň s 27 body, druhý je rival sešívaných z Letné (23) a o bod za ním se zápasem k dobru na kontě právě Slavia (22). Slovan se po probojoval ze dna tabulky na 13. příčku s dvěma výhrami, stejným počtem remíz a deseti prohrami (8).

Slavia se může spolehnout na branky dua Ivan Schranz – Jan Kuchta, oba se prosadili dohromady už jedenáctkrát, o gól víc má slovenský univerzál. Tři branky zapsal také talentovaný Daniel Samek, jenž přidal ještě dvě asistence. O nahrávku víc má Oscar Dorley. V brance dostává na úkor Ondřeje Koláře přednost v poslední době Aleš Mandous, čisté konto se mu zatím však vychytat nepodařilo. Exliberecký gólman třikrát naopak hned slavil nulu.

Slavii v poslední době trápí rozsáhlá marodka. Z posledního reprezentačního srazu se omluvilo trio Kolář, Ondřej Kúdela a Jan Bořil. Se zraněním se v poslední době trápil také hráč Slovanu, který je v Edenu na hostování s opcí, Taras Kačaraba. On i Jan Matoušek by však měli mít možnost v utkání nastoupit, naopak Júsuf Hilál bude po domluvě klubů mimo hru.

FC Slovan Liberec – Krok k lepším zítřkům

Slovan v posledním období mezi reprezentačními přestávkami nasbíral sedm bodů, když remizoval s Pardubicemi (2:2) a porazil Mladou Boleslav (2:1) i Jablonec (1:0), bodovou šňůru nového realizačního štábu v čele s Lubošem Kozlem ukončilo až poslední vystoupení proti Baníku. Naše mužstvo prohrálo 0:2 a do nadcházejícího zápasu přišlo o vyloučeného Christa Tiéhiho.

Během reprezentační přestávky sehrál Slovan přátelský duel s Chrudimí, duel skončil bez branek. Špatná produktivita trvá, naše mužstvo stále patří s šesti vstřelenými góly k nejhorším celkům soutěže, co se ofenzivy týče. Na desáté místo, zaručující prostřední nadstavbovou skupinu, tabulky ovšem ztrácíme jen tři body.

Posledních pět zápasů se sešívanými Slovan prohrál, vstřelil navíc pouze jednu branku. Naposledy Slavii porazil v říjnu 2017, kdy ji přetlačil góly Romana Potočného a Miloše Bosančiče z penalty 2:1. Z hlediska historické bilance jsou úspěšnější Pražané, kteří vyhráli 25 duelů, sedmnáctkrát střetnutí nenašlo vítěze a šestnáctkrát se radovalo naše mužstvo.

Bitva v rámci 11. kola začíná v sobotu od 19:00. Informace o fanouškovském výjezdu naleznete zde. Přijeďte tým podpořit, bude to potřebovat!

Béčko s Přepeřemi, ženy na stadionu U Nisy s Duklou

Béčko vyráží o víkendu na půdu Přepeří, kde hraje v sobotu od 10:30. Ženský tým se zase představí na půdě stadionu U Nisy, kde už v pátek večer přivítá pražskou Duklu. Více si můžete přečíst v tomto článku.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Databox Pepsi
Mediální partneři
rtm plus Hattrick