FC Slovan Liberec | Liga se vrací zpět k Nise, v neděli hostíme Viktorii Plzeň
Menu Další Zavřít Zavřít
29.08.2020

Liga se vrací zpět k Nise, v neděli hostíme Viktorii Plzeň

Ondřej Marko
Liberec – Slovan čeká první zápas na stadionu U Nisy a hned s velmi těžkým soupeřem. Na sever Čech přijede plzeňská Viktoria. Podaří se našemu mužstvu změnit nepříznivou bilanci z posledních let? Duel startuje v neděli v 16:30.

FC Viktoria Plzeň

Plzeň přes léto doplňovala kádr s velkou rozvahou, na západ Čech přestoupili dva hráči, Adriel Ba Loua z Karviné a Ondřej Mihálik z AZ Alkmaar. Jako volný hráč přešel do Plzně náš bývalý obránce Matěj Hybš nebo také Filip Kaša a Miroslav Káčer z Žiliny. Klub mimo jiné opustil bývalý reprezentační stoper Roman Hubník.

Západočeši vstoupili do nového ročníku FORTUNA:LIGY úspěšně, stejně jako další dva favorité, Slavia a Sparta. V prvním kole narazili na Slezský FC Opava a hned v prvním poločase kopali penaltu. Postavil se k ní Aleš Čermák, který neproměnil. Nedlouho poté odpověděla Opava gólem a tak Plzeň prohrávala 0:1. Ještě v závěru první půle ale kopali další penaltu, kterou už proměnil Bucha. V druhé části přidali branky ještě Beauguel a nový útočník Ba Loua. Vyhráli tedy výsledkem 3:1

Poslední zápas hrála Plzeň v kvalifikaci o Ligu mistrů s nizozemským AZ Alkmaar. Západočeši vedli od 78. minuty díky gólu Davida Limberského, nicméně v páté minutě nastavení proti nim sudí nařídil penaltu, ve které Alkmaar nezaváhal. Šlo se tedy do prodloužení, kde mladý islandský útočník Gudmundsson sestřelil Plzeň dvěma góly. Nyní mají ještě šanci na kvalifikaci alespoň do Evropské ligy.

Nejzajímavější změny v kádru Plzně

Adriel Ba Loua (přestup), Karviná –> Plzeň
Ondřej Mihálik (přestup), AZ Alkmaar –> Plzeň
Matěj Hybš (volný hráč), Liberec –> Plzeň
Miroslav Káčer (volný hráč), Žilina –> Plzeň
Roman Hubník (volný hráč), Plzeň –> Olomouc Statistiky ze vzájemných zápasů

FC Slovan Liberec

Tento týden bylo oznámeno očekávané hostování mladého záložníka Michala Berana, který tento měsíc oslavil 20. narozeniny. Beran z našeho klubu přestoupil v létě do pražské Slavie se kterou také absolvoval část kondiční přípravy a kompletní herní přípravu. U nás na severu by měl strávit letošní sezonu, především kvůli většímu hernímu vytížení. Přidává se tedy k dalším šesti hostujícím slávistům.

Naše mužstvo zažilo přes léto velkou obměnu. Celá řada hráčů klub opustila, celá řada do klubu zase dorazila. Mužstvo se momentálně potřebuje sehrát, což se potvrdilo i v první duelu FORTUNA:LIGY proti Olomouci. Na Hané nám vstřelil již v 16. minutě gól Pablo Gonzalez, zdramatizování mohlo přijít v 65. minutě, ale Kamso Mara bohužel neproměnil penaltu. První kolo pro nás skončilo prohrou 0:1.

Poslední utkání jsme proti Plzni hráli v 5. kole nadstavby loňského ročníku ligy. Hrálo se v Doosan Aréně a velmi mladá sestava Slovanu tehdy prohrála 0:4. Góly dali Čermák, Kovařík, z penalty opět Čermák a nakonec Mihálik.

Zápas s Plzní začíná v neděli v půl páté. Hlavní pokladna pro prodej permanentek i vstupenek bude v den zápasu otevřená už od 13:00. Vzhledem k omezené kapacitě doporučujeme nákup vstupenky s dostatečným přestihem.




Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
AGRO CS a.s. Fintex
Mediální partneři
Rengl Náš region