FC Slovan Liberec | Ligový kolotoč pokračuje, Slovan ve středu přivítá Opavu
Menu Další Zavřít Zavřít
15.12.2020

Ligový kolotoč pokračuje, Slovan ve středu přivítá Opavu

Redakce
Liberec – Nabouchaný režim pokračuje. Slovan sice zakončil svou pouť Evropskou ligou, na domácí scéně ho však čekají ještě tři zápasy v rozmezí jediného týdne. První z nich odehraje naše mužstvo už ve středu, od netradičních 14 hodin hostí Opavu, která má povolení hrát i přes koronavirovou nákazu v týmu.

SFC Opava – Smůla i poslední místo

Slezané aktuálně figurují na posledním místě tabulky, ničí je hlavně nejčastěji inkasující obrana (společně s Příbramí) v lize. Kouč Radoslav Kováč mluvil po posledních zápasech o beznaději, Opavští totiž dvakrát ztratili body a dobře rozjeté zápasy v úplném závěru duelu.

Proti Baníku inkasovali v 90. minutě gólem Jaroslava Svozila na 1:2, ostravský celek hrál navíc od poloviny utkání v deseti. Naposledy s Mladou Boleslaví zase měli k dispozici pokutový kop během nastavení duelu, ale Christ Tiéhi neproměnil, takže se oba celky rozešly smírně 2:2.

V součtu tak Opava uzavírá tabulku s pouhými šesti vybojovanými body a skóre 10:25. Z venkovních stadionů se jí doposud povedlo vybojovat jediný bod v zápase třetího kola s Příbramí (1:1). S naším mužstvem se Slezané střetli U Nisy naposledy 8. března, Slovan tehdy zvítězil jednoznačně 4:0. Nejčastějším výsledkem vzájemných zápasů je ale remíza 1:1, k vidění byla už pětkrát.

Nejproduktivnějšími hráči našeho nadcházejícího soupeře jsou Karol Mondek a Jan Žídek, oba mají na kontě dvě ligové branky. Deset zápasů v brance odchytala opavská jednička Vilém Fendrich, který udržel jedno čisté konto a má 57,4% úspěšnost zákroků.

FC Slovan Liberec – Lekce z produktivity na Slavii

Nabitý program rozhodně nekončí, do konce podzimní části zbývají ještě tři duely. S Opavou, Mladou Boleslaví a pražskou Spartou. První z nich Slovan podstoupí navzdory tomu, že se v celku soupeře prokázala nákaza novým typem koronaviru. Krajská hygienická stanice vyřešila situaci izolací jednotlivých nakažených, nikoliv plošnou karanténou celého týmu.

Naše mužstvo se o víkendu představilo v Edenu, kde sešívaným podlehlo 0:3. Ačkoliv byl průběh duelu herně vyrovnaný, domácí jednoznačně zvládli lépe produktivitu, díky čemuž brali z duelu tři body a dál opanují tabulku. Slovan naopak figuruje na 11. příčce, na čtvrtou Olomouc ztrácí šest bodů.

V domácích zápasech zatím Slovan z pěti pokusů dvakrát uspěl, dvakrát remizoval a jednou prohrál. Naposledy se U Nisy představil v rámci střetnutí se Slováckem, které i kvůli červeným kartám Vlastimila Daníčka a Tarase Kačaraby skončilo remízou 1:1. Nejlepším střelcem našeho mužstva zůstal Michael Rabušic, jenž vstřelil doposud pět branek.

Duel startuje ve středečních 14:00, hraje se opět bez diváků.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pavlů innovation Fintex
Mediální partneři
Liberecká drbna Radio Blaník Liberec