FC Slovan Liberec | Ligový peloton je těsně před cílem. V posledním kole hostíme olomouckou Sigmu
Menu Další Zavřít Zavřít
28.05.2021

Ligový peloton je těsně před cílem. V posledním kole hostíme olomouckou Sigmu

Tomáš Honzejk
Liberec - Jak sezóna začala, tak také skončí. Tento zvyk ve FORTUNA:LIZE platí i pro tuto sezónu, kterou jsme odstartovali zápasem na Hané a zakončíme ji domácím zápasem právě s Olomoucí. Přijďte se s ligovým ročníkem 2020/2021 rozloučit přímo na stadion v sobotu 29. 5. od 17 hodin. Po zápase proběhne také ukončení kariéry Milana Kerbra, který strávil ve Slovanu čtyři sezóny a zahrál si zde také Evropskou ligu.

SK Sigma Olomouc - Poslední zápas pro Milana Kerbra i Radoslava Látala

Sigmě už v zápase v podstatě o nic nepůjde. Sestoupit do druhé ligy nemůže a pohárové příčky jsou také daleko. Největší událostí tak budou poslední ligové minuty Milana Kerbra v roli hráče a rozloučení s kariérou. „Jsme domluvení s trenérem, že nastoupím na poslední 3 minuty. Více bych hrát nechtěl, jelikož jsem tři měsíce pořádně netrénoval. Trenér si sice ze mě dělá srandu, že mě nepostaví, pokud tento týden něco neodtrénuji, ale přes to věřím, že se s kariérou rozloučím na hřišti,“ prozradil pro klubový web Hanáků.

„Byl jsem rozhodnutý, že hrát už vůbec nebudu. Jenže v masérně mě nalomili Roman Hubník a Radim Breite. Říkali mi, že by byla velká škoda, kdybych v Liberci, kde jsem strávil nejlepší léta kariéry, nenastoupil. Přes noc se mi to rozleželo v hlavě. Nakonec jsem na to přistoupil a trenér rovněž souhlasil,“ dodal záložník, kterému se dařilo nejvíce v barvách libereckého Slovanu. "Vždycky, když jedu do Liberce, tak se neuvěřitelně těším. Mám tady strašně moc kamarádů i mimo fotbal, těším se na všechny okolo klubu a hráče, se kterými jsem ještě hrával. Přijede i manželka s dcerou a je skvělé, že rozloučení s kariérou vyšlo právě na zápas v Liberci," uzavřel Kerbr.

Dalšími, pro koho to bude poslední zápas v Sigmě Olomouc, jsou hlavní trenér Radoslav Látal a jeho asistent Jiří Neček. Klub na začátku měsíce oznámil, že po vzájemné dohodě bude po této sezóně ukončena spolupráce mezi trenéry a Sigmou Olomouc ukončena. Nástupci zatím nejsou známi. Spekuluje se hlavně o Václavu Jílkovi, který by se mohl ke klubu po krátké pauze vrátit.

Olomouc vstupuje do posledního kola z 10. pozice ligové tabulky. Hůře už skončit nemůže, naopak je šance, že ještě poskočí o jednu příčku výše, když zaváhají Klokani z Bohemians. Hanáci do této chvíle získali 42 bodů za 10 výher, 12 remíz a 11 porážek při skóre 38:39. V počtu remíz jsou hned za ´Bohemkou´, která se dělila o body dokonce ve třinácti případech. Nejlepším střelcem Sigmy je se sedmi přesnými zásahy Pablo Gonzáles. U asistencí je to vyrovnané. Po dvou přesných přihrávkách na gól mají Martin Nešpor, kapitán Roman Hubník, talent Mojmír Chytil a překvapivě také brankář Aleš Mandous, který byl v týdnu nominován na EURO 2020.

FC Slovan Liberec - naděje umírá poslední

Poslední ligová kola je to pořád ta samá písnička dokola. Slovan stále bojuje o pátou příčku, která po výhře Slavie v MOL Cupu znamená účast v předkole nově vznikající Evropské konferenční ligy. Jenže výkony v uplynulých zápasech nebyly ideální. Nejprve přišel krásný zápas se Spartou, kde jsme sahali po třech bodech, ale nakonec z toho byla remíza 2:2. Následně jednoznačná prohra na v Ďolíčku 0:3, domácí ztráta výhry nad Brnem v poslední minutě a bezgólový zápas ve Zlíně.

Suma sumárum čtyři zápasy, tři body. To je samozřejmě na boj o Evropu pramálo. Naštěstí i náš největší soupeř o pátou pozici, plzeňská Viktoria, postupně ztrácela body, a tak i v posledním kole máme šanci, že to nakonec vyjde. Přiznejme si ale, že se bavíme spíše v rovině teorie. Plzeň má před Slovanem náskok tří bodů a v posledním kole jede do beznadějně poslední Opavy. K udržení pátého místa jí tak stačí jediný bod. Pokud chceme být pátí my, musíme porazit Olomouc a doufat, že se stane zázrak a Plzeň v Opavě prohraje. Jinak je Slovan v příští sezóně bez pohárů.

Před posledním ligovým kolem se tedy Slovan nachází na šesté pozici, když dokázal posbírat 52 bodů za 14 výher, 10 remíz a 9 porážek. Skóre je vysoce plusové, a to 43:30. Nejlepším střelcem je stále devítigólový Michael Rabušic, za ním se drží se sedmi brankami Jhon Mosquera. Nejvíce asistencí posbíral v sezóně čerstvý reprezentant Jakub Pešek, který přihrál na šest branek. O jednu asistenci méně má bosenský útočník Imad Rondić. Hráči již po zápase ve Zlíně deklarovali, že se budou chtít se sezónou a fanoušky, kteří opět mohou dorazit na stadion, rozloučit vítězně. Přijďte se s nimi také rozloučit a svými hlasivkami pomoci v dobrém výkonu. Utkání startuje v sobotních 17 hodin.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
iQLANDIA Inago
Mediální partneři
Hattrick Český rozhlas Liberec