FC Slovan Liberec | Lukáš Červ po prvním vstřeleném gólu v sezoně: Jsem rád, že to tam padlo
Menu Další Zavřít Zavřít
11.09.2022

Lukáš Červ po prvním vstřeleném gólu v sezoně: Jsem rád, že to tam padlo

Martin Soukup
Praha - Lukáš Červ neskrýval spokojenost po vstřelení první branky v sezoně ve vítězném utkání proti Bohemians, v němž krátce po přestávce pojišťoval dvoubrankové vedení, když se už ve druhé minutě trefil Matěj Valenta.

Jak hodnotíš zápas?

Myslím, že se nám hodně vydařily vstupy do obou poločasů, z naší první šance jsme dali gól, Válec (Matěj Valenta) to skvěle trefil levačkou a v podstatě se to samé stalo ve druhé půli, měli jsme tam roh nebo nějaký závar, odrazilo se to na vápno a to jsem trefil zrovna já. Takže myslím, že nejdůležitější byly vstupy do obou poločasů a potom jsme to hráli dobře takticky. Bohemka sice měla hodně balonů do vápna, ale skoro se všemi jsme si poradili a odhlavičkovali jsme to ven.

Byl záměr vlítnout do utkání a zaskočit Bohemku nebo to vyplynulo ze situace?

Asi každé mužstvo si říká, že chce dobře vstoupit do utkání a nám se to od začátku sezony vychází. Hned na Spartě jsme do toho dobře vstoupili a od té doby, když se nám vydaří začátek utkání, tak to potom má návaznost, nabaluje se to, stoupne nám sebevědomí, hrajeme dobře a je pro nás velmi důležité hrát na balonu. Jsme kombinační mužstvo, takže i dnes jsme se tím uklidnili a pomohlo nám to.

První gól v sezoně, oddechl sis, že to tam konečně spadlo?

Ano, už bylo potřeba a cítil jsem, že bych ten gól už potřeboval dát. Včera jsem se bavil i s agentem a ten mi taky říkal, že už bych taky mohl trefit bránu (úsměv), ale vyplývalo to i z toho, že jsme se s Válcem dobře doplňovali, že jednou zůstal on, já jsem doteď moc nechodil k vápnu, takže jsem rád, že to tam teď padlo.

Bohemce se doma nedaří, sázeli jste na to?

Ano, ale vlastně jsme si říkali, že jsou na tom dobře a že se to možná trochu nečekalo. Po tom, co se zachraňovali minulý rok v baráži, tak vstoupili do sezony dobře, ale hlavně i venkovními zápasy, které zvládají mnohem lépe. Ale říkali jsme si, že doma se jim moc nedaří. Tak jsme s tím do toho šli a věřili jsme, že se nám to podaří tady urvat tři body, což se nám povedlo.

Posun na třetí místo je asi velmi příjemný...

Je samozřejmě hezké sledovat tabulku, ale je to potřeba potvrzovat týden co týden a vlastně teď se nám to nepodařilo doma s Plzní. O to důležitější byl zápas na Bohemce, protože jsme na tom byli stejně, Bohemka byla za námi jen o skóre a o to jsou tyhle tři body asi cennější.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
DB Schenker CEWE
Mediální partneři
eFotbal Český rozhlas Liberec