FC Slovan Liberec | MĚSÍČNÍK ŘEDITELE AKADEMIE - leden 2023
Menu Další Zavřít Zavřít
04.03.2023

MĚSÍČNÍK ŘEDITELE AKADEMIE - leden 2023

Mikuláš Borkovec
Akademie odstartovala hned zkraje roku přípravy na další rok a také na pokračování jarní části sezóny. V lednu bylo po všech směrech velmi živo. Co vše se stihlo a zvládlo v úvodním měsíci letošního roku? To vše nám shrne v nové rubrice ředitel Akademie Milan Šimoníček

FMS U14-U19 + brankáři

Novou sezonu zahájily mládežnické týmy Akademie již 2.ledna. Tradičně bylo do začátku přípravného období zařazeno testování FMS, které se týkalo týmů U14-U19. Nově tak testováním našeho kondičního úseku prošli hráči kategorie U14 a poprvé proběhlo samostatné testování brankářů.

Soustředění U19

Kategorie trenéra Čapka absolvovala předsezónní soustředění v Heřmanicích v Podještědí. Cílem bylo především utužení kolektivu a dobré nastavení do klíčové jarní části sezony, ve které budou naši hráči bojovat o postup do nejvyšší soutěže.

Workshop s trenérem A týmu

Před odletem A týmu na soustředění proběhl seminář trenérů Akademie s hlavním trenérem Lubošem Kozlem, který vedl diskusi na téma principů hry a tréninku mládeže s návazností na požadavky dospělého fotbalu. Trenéři U19/U18 zapojeni do tréninku s U17/U16 V rámci zimní přípravy se profesionální trenéři U19/18 Pavel Čapek a Jiří Kaiser účastní jedné tréninkové jednotky s kategorií U17, respektive U16. Cílem je propojení tréninkových principů a herních požadavků mezi trenéry a s tím spojená provázanost mezi kategoriemi.

Pohár V. Marečka

Kategorie U16 v odehrála v poháru V. Marečka další utkání semifinálové skupiny, do které se probojovala ze základního kola v podzimní části sezony. Z důvodu kvalitní konfrontace odehrála se stejnými soupeři přípravné utkání také kategorie U17.

U16 FC Vysočina Jihlava : FC Slovan Liberec 2:4

U17 FC Vysočina Jihlava : FC Slovan Liberec 2:4

U16 FC Zbrojovka Brno : FC Slovan Liberec 0:4

U17 FC Zbrojovka Brno : FC Slovan Liberec 2:2

Brankářské ranní tréninky

Novinkou v brankářském úseku je ranní trénink na ZŠ Barvířská, kde naši mladí brankáři rozvíjí pod dohledem trenérů své specifické brankářské, ale rovněž nespecifické pohybové dovednosti. Jedná se o další nadstandardní péči o brankáře naší Akademie.

Brankářská akademie pro region

V lednu pokračoval projekt brankářské Akademie FC Slovan Liberec dvěma tréninky pro naše mladé brankáře z regionu. Prvního tréninku se zúčastnili brankáři narození v letech 2010-2013, druhého pak jejich starší kolegové ročníku narození 2008-2010. Patronem je trenér brankářů A týmu Marek Čech a za účasti jeho i všech trenérů brankářů Akademie nabízíme specializované tréninky pro brankáře mimo FC Slovan Liberec. Partnerem Brankářské Akademie je ČSOB.

Dvojutkání na půdě Akademie Bayernu Mnichov

Životní zápas sehráli hráči našich kategorií U15 a U16, kteří zavítali na přípravné utkání do Akademie slavného Bayernu Mnichov. Při příležitosti sehrání atraktivního utkání navštívily týmy trenérů Picka a Krystana také bundesligové klání mezi Bayernem a Frankfurtem včetně prohlídky Allianz Areny.

FC Bayern Mnichov U14 : FC Slovan Liberec U15 0:3

FC Bayern Mnichov U15: FC Slovan Liberec U16 4:4


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Zámečnictví Prošek NET-SYSTEM
Mediální partneři
eFotbal Radio Blaník Liberec