FC Slovan Liberec | MĚSÍČNÍK ŘEDITELE AKADEMIE - únor 2023
Menu Další Zavřít Zavřít
28.03.2023

MĚSÍČNÍK ŘEDITELE AKADEMIE - únor 2023

Mikuláš Borkovec
Únor, jakožto nejkratší měsíc v roce, byl opět pro celou Akademii Slovanu Liberec velmi pestrý. Druhý díl "Měsíčníku ředitele Akademie" je tu.

Stáž trenérů Akademie v Hajduku Split

Trenéři Akademie Čapek, Kaiser, Koudelka a Buša vyrazili na oficiální trenérskou stáž do klubu chorvatského giganta Hajduku Split. Trenéři viděli přes 30 tréninkových jednotek napříč kategoriemi včetně výkladu o koncepci tamní Akademie, která je v práci s mládeží úspěšná v celosvětovém měřítku. Po návratu proběhlo formou prezentace předání informací všem trenérům Akademie Slovanu Liberec.

Brankářská akademie

Dalšími dvěma tréninkovými jednotkami pokračoval projekt Brankářské akademie Slovanu Liberec, která nabízí specializované tréninky pro mladé brankáře z regionu pod dohledem trenérů Akademie a patronátem trenéra A týmu M. Čecha.

Zařazení specializovaných tréninků podle hráčských postů

Po jarních prázdninách opět zahajujeme v dorosteneckých kategoriích U16 až U19 ranní „postové“ tréninky. Tréninky probíhají před školní výukou a hráčům nabízejí specializovaný trénink podle jejich hráčských pozic. Každá skupina hráčů má svého trenéra a svůj vlastní obsah tréninku.

Seminář „Týmová dynamika“

Trenéři Akademie absolvovali další ze vzdělávacích seminářů, tentokrát na téma „Týmové dynamiky“. Přednášejícím byl lektor Fotbalové asociace Otmar Litera, který trenéry provázel v nelehkém, ale velmi důležitém tématu, které čím dál, tím více ve sportovním prostředí rezonuje a je pro roli trenéra naprosto klíčové.

Metodická porada trenérů U14 – U19

V rámci sjednocování tréninkového procesu a jednotné tréninkové koncepce proběhla porada trenérů Akademie kategorií „velkého fotbalu“. Cílem bylo nastavování společných tréninkových principů a diskuse ohledně výběru nosných cvičení pro určené téma.

Porada skautského úseku

S blížícím se začátkem mistrovských soutěží proběhla porada skautského úseku, kde se probírala strategie výběru hráčů do Akademie Slovanu Liberec a možné posílení hráčů do jednotlivých ročníků.

Pohár V.Marečka kategorie U16

Semifinálovou skupinu memoriálu V. Marečka ukončila kategorie trenéra Picka se sedmi body na celkovém 3. místě za pražskou Spartou a Zbrojovkou Brno. Tabulku uzavřela, a za hráči Slovanu skončila, Vysočina Jihlava. Samotný postup do semifinálové skupiny je úspěchem a 6 kvalitních utkání se špičkovými českými kluby cennými zkušenostmi pro naše hráče.

Soustředění U12

Kategorie trenérů Petra Horáčka a Martina Ráčka absolvovala soustředění v nedalekém Hrádku nad Nisou. Tým U12 využil jarních prázdnin ke stmelení kolektivu a společným zážitkům, jak jinak, než s fotbalem.

Mezinárodní konfrontace kategorií žáků a přípravek

U14 FCS x Slask Wroclav 7:1

U13 FCS x Wroclaw Academy 2:2

U12 FCS x Wroclaw Academy 4:4

U13 FCS x Miedz Legnica 10:7

U13 FCS x Iskra Kochlice 6:1

U12 FCS x Iskra Kochlice 6:1

U11 FCS x Iskra Kochlice 7:10

U12 FCS x FSV Budissa Bautzen 4:2

U12 FCS x Loko Lipsko 6:1

U11 FCS x Rapid Vídeň 1:4


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
SMC Zámečnictví Prošek
Mediální partneři
rtm plus eFotbal