FC Slovan Liberec | Malinský: Celý zápas jsme dominovali, klidně to mohlo skončit 8:0
Menu Další Zavřít Zavřít
23.11.2019

Malinský: Celý zápas jsme dominovali, klidně to mohlo skončit 8:0

Ondřej Marko
Záložník Tomáš Malinský se svými asistencemi podílel na všech třech gólech prvního poločasu. Fantastickým výkonem přispěl k celkovému výsledku 5:0. „V těch situacích kolikrát taky můžu jít jeden na jednoho a risknout to a třeba se do té šance dostat, ale vždycky jsem zvedl hlavu, podíval se a viděl jsem líp postavené hráče," komentuje svůj výkon Malinský.

Tomáši, velká gratulace k tomu výsledku. Jaká bude první reakce?
Jo, tak je to super. Tři asistence za poločas, 3:0 jsme vedli, víceméně jsme Zlínu nedovolili nic udělat. Celý zápas jsme dominovali, ještě jsme měli nějaké šance, klidně to mohlo skončit 8:0. Ani si nepamatuji, že bychom na domácím stadionu zvítězili 5:0. Takže pro ty lidi, kteří přišli, to byla paráda.

Na zápas jste se asi dobře vyspal, ne? Pamatujete, že byste někdy takhle řádil, co se asistencí týče?
Spal jsem normálně a je to asi štěstí. Troufnu si říct i náhoda, že jsem v těch situacích figuroval já a skončilo to 5:0. Co na to říct, prostě paráda.

Co jste si říkali s Romanem Potočným po třetím gólu. Hned k vám běžel a už něco ukazoval...
Já vlastně ani nevím. Myslím, že má Potok sedm gólů a u většiny z nich jsem figuroval já jako asistující hráč. Dluží mi. Už jsem mu to i o poločase říkal, ať mi taky kouká přihrát do nějaké šance. Trochu mě mrzí, že se do ní nedostanu, ale zase na druhou stranu, poštěstilo se mi na tři góly přihrát. Takže to beru s pokorou, super.

Co podle vás stojí za tím, že se tolik nedostáváte do gólovek?
Tak v těch situacích kolikrát taky můžu jít jeden na jednoho, zariskovat a třeba se do té šance dostat. Ale vždycky jsem zvedl hlavu, podíval se a viděl jsem líp postavené hráče. Dneska se dařilo, po centrech ty góly padaly. Bohužel, taky se prostě snažím nabíhat a nevím, jestli tam jsem špatně nebo tak. Dneska byl v těch šancích prostě někdo jiný a ty góly dávali kluci okolo. Což je super, vyhrálo se.

Nesnažili jste se trošku tlumit euforii v kabině o půlce, protože přece jenom, je to zrádné.
No my jsme si říkali, když jsme nastupovali na hřiště, že vedeme 3:0 a teď ten druhej poločas může bejt pěknej prů*er. Tak jsme na to určitě mysleli a bylo vidět, že jsme do druhého poločasu vstoupili jako do prvního, že jsme na hřišti dominovali a zaslouženě jsme vyhráli.

Překvapil vás třeba váš vysoký počet šancí? Mohlo to být tak 12:0 na střely.
Já nebudu hodnotit hru Zlína, ale jedno bych asi vytknul. Ten systém tří obránců soupeři spíše uškodil. Jeli sem, jeli si to sem rozdat, klobouk dolů. Prostě my jsme vyhráli, paráda.

Takže máte teď docela dobré období, teď Slovan vyhrál tři zápasy ze čtyř. Stala se nějaká změna s týmem, nebo jste se sehráli, jak byste to okomentoval?
Tak nevím jestli sehráli, tým je pospolu, nikdo neodešel. Jediný kdo přišel, byl trenér, ale trenér s náma na hřišti není. Nevím co za tím stojí, teď si to začíná sedat, hrajeme dobře. Asi z části i kvůli konkurenci, na lavičce jsou totiž hráči, který by klidně mohli hrát taky v základu. Asi to bude konkurencí, makáme, aby byl člověk další týden taky v základu.

Poslední zápas v Plzni pro vás nedopadl dobře, hodně se něm psalo a mluvilo. Jak to člověk ze sebe dokáže setřást, sráží ho to, nebo ho to naopak motivuje, naštve?
No tak po zápase to člověk chvilku v hlavě má, ale teď byla repre pauza, tak jsme se tím dlouho nezabývali. Už od začátku týdne jsme byli nastavení na Zlín a nějak jsme se v tom nebabrali, vůbec se to v kabině neprobíralo.

Pamatujete třeba vůbec takhle klidný zápas? Co se výsledku týče, že jste ho vlastně měli v rukách celou dobu.
No tak naposledy, když jsme hráli doma s Příbramí, tak to také mohl být klidný zápas. Ale protože jsme pak polevili, dal soupeř kontaktní gól. Možná jsme se báli o výsledek, ale taky jsme ten zápas měli pod kontrolou. Dnešní zápas jsme ale zvládli líp, protože jsme vlastně soupeři ani neumožnili vstřelit branku.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
NET-SYSTEM Vogel
Mediální partneři
Liberecká drbna Radio Blaník Liberec