FC Slovan Liberec | Malinský: Ohromně těžký zápas, ale vezeme si do Liberce tři body a v tabulce jsme poskočili
Menu Další Zavřít Zavřít
27.05.2020

Malinský: Ohromně těžký zápas, ale vezeme si do Liberce tři body a v tabulce jsme poskočili

Šimon Knopp
Liberec/České Budějovice – Po vítězném zápase s Českými Budějovicemi nám poskytl rozhovor Tomáš Malinský, který byl u našeho jediného gólu. Právě po jeho vyražené střele dorážel do prázdné brány Baluta. „Dobře jsem si to píchnul před hostujícího obránce a musím přiznat, že velkou roli sehrálo štěstí,“ popisoval celou situaci rychlonohý záložník.

Úterní těsné vítězství 1:0, co na to říkáš?
Asi nic lepšího jsme si nemohli přát. Ohromně těžký zápas, ale vezeme si do Liberce tři body a v tabulce jsme poskočili. Čeká nás domácí zápas, který pokud zvládneme, tak budeme nahoře.

Oproti Teplicím, kde byla atmosféra z reproduktorů, zde někteří fanoušci byli, kromě domácích i naši za plotem… Jak se ti díky tomu hrálo?
Už se to pomalu rozvolňuje, na stadion může větší počet fanoušků. Sám to nepočítám, nevím, kolik jich tady bylo. Ale i když se těch pár lidi sejde, tak nějaká atmosféra je. Přestože domácí měli nějaké bubeníky, tak i naši byli slyšet, jsme rádi, že vážili dlouhou cestu. Odvděčili jsme se jim třemi body. Takže se jim domů pojede dobře stejně jako nám. (úsměv)

U rozhodujícího gólu jsi sehrál důležitou roli, jak bys celou situaci popsal?
Dobře jsem si to píchnul před hostujícího obránce a musím přiznat, že velkou roli sehrálo štěstí. Po střele se balón odrazil k Alexovi Balutovi a on už měl snadnou pozici. Vedli jsme jedna nula a hrálo se dál...

V prvním poločase se nám tolik nedařilo, co se změnilo ve druhé půli?
Já si nemyslím, že se nám nedařilo. Bylo tam „x“ sporných momentů, které bohužel vyzněly pro domácí. My jsme si výborně plnili obranné povinnosti, posouvali jsme se a byli v bloku. To jsme změnili proti Teplicím, hráli jsme kompaktně a domácí se tam těžko dostávali. Musím pochválit Fukyho (pozn. red. Fukalu), který zastoupil Mikyho (pozn. red. Mikulu). Předvedl skvělý obranný výkon, stejně jako celá defenzivní čtyřka. Což si myslím, že byla „alfa a omega“ tohoto utkání.

Myslíš, že byla výhoda, že už jsme měli za sebou zápas v Teplicích?
Přiznám se, že jsem v to doufal. Odehráli jsme o jeden ostrý zápas více než domácí. Troufnu si říct, že určitou roli to sehrálo, byli jsme týmovější. Ale hodnotit výkon domácích nebudu...

Jak vám zatrnulo při nevyužitých šancích a následné hlavičce Sivoka od břevna na brankovou čáru?
Takové situace přicházejí, když neproměníte několik šancí… Vždycky to ten tým doběhne, že i ty šance se objeví na druhé straně. Musím říct, že my jsme jich měli asi více a dopadlo to pro nás dobře.

V sobotu nás čeká domácí utkání proti Slovácku, s jakými očekáváními do zápasu půjdeme?
Domácí zápas vždy chceme zvládnout, co nejlépe. Takže zvítězit. Uvidíme, jaký bude průběh, my se budeme snažit, trenéři něco vymyslí. A jak říkal trenér Rada v Jablonci: „Pusťte fanoušky na stadion.“

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Liberecký kraj Břízky - Euroseal
Mediální partneři
Liberecká drbna Hitrádio Contact