FC Slovan Liberec | Měli jsme na to, dotáhnout derby do vítězného konce, mrzí Christiana Frýdka
Menu Další Zavřít Zavřít
17.04.2023

Měli jsme na to, dotáhnout derby do vítězného konce, mrzí Christiana Frýdka

Adam Žatečka
Liberec - Asi nejvýznamnější utkání v sezoně pro liberecký region se odehrálo v sobotu 15. 4. na Střelnici v Jablonci. Ano, šlo o Podještědské derby, tentokrát už s řadovou číslovkou 60. Zápas byl dlouho vyrovnaný a remízovým stavem nakonec i skončil. K jednobodovému zisku přispěl několika svými akcemi i mladý záložník Christian Frýdek. Ten poté neskrýval, že tým pomýšlel na tři body.

Slovan v jubilejním 60. Podještědském derby remizoval s Jabloncem 1:1. Přitom proti svému rivalovi do utkání nevstoupil vůbec špatně, již v úvodních minutách měl šanci Christian Frýdek. Po přihrávce Olatunjiho se objevil sám před brankářem Hanušem. Udělal kličku, ale tím se zahnal do úhlu a jablonecký gólman vyrazil jeho střelu na roh. „Možná jsem mohl střílet z první, mrzí mě, že to tam nepadlo,“ litoval akce Frýdek.

Agilní záložník zakončoval i za pár minut, a to poté, co prostrčil míč mezi nohama zkušeného Hübschmanna. „Šel na mě rychle, viděl jsem, že mu můžu dát housle, tak jsem mu je dal.“ Pousmál se Frýdek. „Byla to hezká akce, škoda že z toho nebyla branka.“

Slovan se v 60. minutě dostal do vedení po brance Doumbii. Za tři minuty se z prvního ligového gólu radoval i obránce Michal Fukala. Jeho gól, nakonec po intervenci VAR, rozhodčí odvolal. Deset minut před koncem skóroval Jan Chramosta a vyrovnal na konečných 1:1.

Oba týmy se tak rozešly se ziskem jednoho bodu do ligové tabulky. „Každý bod pro nás něco řeší. Udělali jsme teď takovou šňůru bez prohry, čím déle to trvá, tím více jde naše sebevědomí nahoru. Hlavně teď, po té sérii bez výhry. Vedli jsme, škoda, že jsme nepohlídali tu standardku. Myslím, že jsme to mohli dotáhnout do vítězného konce,“ komentoval průběh zápasu ofenzivní záložník Frýdek. Slovan tedy bude muset stále bojovat o vyhnutí se skupině o udržení. Další ligové body bude moct získat už v neděli 23.dubna při domácím duelu proti Brnu

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Libea Železářství Letná
Mediální partneři
eFotbal Rádio Impuls