FC Slovan Liberec | Měli jsme tam několik situací, které jsme mohli vyřešit lépe, mrzelo po utkání Sadílka
Menu Další Zavřít Zavřít
07.12.2020

Měli jsme tam několik situací, které jsme mohli vyřešit lépe, mrzelo po utkání Sadílka

Šimon Knopp
Liberec - Slovan se v pondělní dohrávce 10. kola FORTUNA:LIGY představil na domácí půdě proti Slovácku. Přestože jsme se ujali díky penaltě Rabušice v první půli vedení a hráli proti deseti, Slovácko bylo vyrovnaným soupeřem a po vyloučení Kačaraby vybojovalo remízu 1:1. „Chtěli jsme odčinit nepovedené derby s Jabloncem výhrou proti Slovácku. Bohužel se to nepodařilo, musíme se dívat dál,“ smutnil Sadílek.

Bylo těžké přepnout v hlavě z poháru na ligu?
Ani ne, věděli jsme, co je v sázce. Kdybychom vyhráli, tak bychom se mohli posunout do „vyšších pater“. Bohužel jsme remizovali, ale vzhledem k průběhu utkání je výsledek asi spravedlivý.

Velké téma dnešního zápasu byl souboj proti tvému bratrovi... Potkali jste se na hřišti, co bys k tomu řekl?
Bylo to zajímavé, i pro diváky. Musím říct, že brácha dříve souboje tolik nevyhledával, ale teď se v tom zlepšil a občas to s ním bolelo. Bráchovi přeji, daří se mu a doufám, že bude i na dále. Ale dnes mě mrzí, že jsem ho neporazil.

Stihli jste si i během zápasu něco říci, hecovali jste se?
Ne, to vůbec. Na to ani není čas. Spíš než s bráchou, tak s ostatními. Občas tam byly nějaké narážky, spíše sranda, ale to k tomu patří.

S přesilovkou se dalo asi naložit lépe, souhlasíš?
To určitě, měli jsme tam několik situací, které jsme mohli vyřešit lépe. Kdybychom dali gól na 2:0, tak by se lépe dýchalo a Slovácko by si nevědělo rady. Takhle, jak to bylo o gól, tak cítili stále šanci a bohužel ze standardky pak udeřili.

Je jeden bod dobrý, vzhledem k průběhu zápasu?
Když budu mluvit za kabinu, tak určitě ne. Chtěli jsme odčinit nepovedené derby s Jabloncem výhrou proti Slovácku. Bohužel se to nepodařilo, musíme se dívat dál. Ještě nás čeká hodně utkání.

Naposledy se ještě vrátíme k bratrovi, řekli jste si alespoň něco po zápase? Vyměnili si dres?
Ano, s bráchou jsme po zápase pokecali. Dres jsme si nakonec vyměnili, i když hráči Slovácka to dělat takhle po utkáních nemůžou, spíš až po sezóně. Ale když proti sobě nastoupíme jednou, dvakrát za sezónu, nebo i za život, tak to určitě bylo na místě.

Poprvé jste nastoupil spolu s Chalušem a Matouškem na hřišti, je znát, že hrajete spolu za reprezentaci U21?
Tak poprvé ne, hráli jsme spolu již na Bělehradě. Víme, co od sebe můžeme očekávat. Chaly je lídr, dokáže si dirigovat obranu. Maty je naopak rychlostní typ, velmi nepříjemný. Z jeho akce jsme vlastně z penalty poté udeřili. Takže víme, co od sebe můžeme očekávat.

Jak moc chyběl Taras Kačaraba, jak při vyrovnání, tak i v dalším průběhu zápasu?
Určitě nám chyběl, protože i v tomhle utkání hrál velmi dobře. Cítili jsme z něho jistotu. Bohužel ta karta asi byla nějaká přemotivovanost, napomohla k tomu asi i střídačka Slovácka, která byla blízko. Vyvinula tlak na rozhodčího. A bohužel nás to oslabilo.

Ve čtvrtek nás čeká poslední duel v Evropské lize... S čím do zápasu půjdeme?
Půjdeme do něho s cílem, že budeme chtít vyhrát. Porvat se a zabojovat o koeficient. Ukázat, že český fotbal tři týmy v Evropské lize neměl náhodou...


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Nisa Liberec SMC
Mediální partneři
Hattrick Český rozhlas Liberec