FC Slovan Liberec | Mészáros: Výhra nám přidá na sebevědomí, pokračujeme ale dále v práci
Menu Další Zavřít Zavřít
22.01.2022

Mészáros: Výhra nám přidá na sebevědomí, pokračujeme ale dále v práci

Ondřej Marko
Liberec / Side - Slovan odstartoval turecké soustředění přípravným zápasem proti týmu Warta Poznań. V první půli jsme sice zvítězili 1:0, ale druhá část se pro nás nevyvíjela úplně dobře. V 82. minutě jsme prohrávali 1:2, naši hráči ovšem zvládli během deseti minut vstřelit tři branky. Otočili jsme tedy na finálních 4:2. Z toho si dvě branky a jednu asistenci připsal Karol Mészáros.

Jak silný soupeř proti vám dnes stál?

Tak bylo to prvoligové mužstvo polské ligy. Připravovali jsme se na to, že budou hrát agresivní nátlakový polský fotbal. Věděli jsme, že budou hrát v tomto rozestavení se třemi obránci. Takže pro nás to byla dobrá příprava do ligy, protože pokud nastoupíme proti soupeři s tímto rozestavením, tak na něj budeme umět reagovat. Bylo to dost soubojové utkání. Jak se už blížil závěr, tak se to trochu více otevřelo a padlo dost gólů. Nakonec jsme rádi, že jsme vyhráli 4:2. Nicméně si uvědomujeme, že jsme stále pouze v přípravě a není tak důležitý výsledek jako to, že každý dostal prostor hrát.

Ale i tak jste spokojení s výhrou o dvě branky?

Určitě jsme spokojení. Na jedné straně to byla stále mezinárodní konfrontace, takže ten výsledek jde v podstatě do světa. Pro nás je velmi důležité, že jsme konečně v ofenzivě vstřelili čtyři branky. To je určitě pozitivní a vítězství se také počítá.

Vstřelil jsi dvě branky, jak se cítíš?

Určitě jsem rád, že se mi to v efektivitě už konečně nějakým způsobem zlomilo. V předchozím zápase jsem měl nějaké šance, takže jsem spokojený s tím, že mi to tam dnes konečně padlo. Mám radost z té produktivity, protože jsem vstřelil dva góly a na jeden přihrál. Důležité ale je, abychom se pořádně připravili na ligu, protože tam jsou body a góly nejdůležitější. Teď je to dobrá příprava, určitě to totiž přidá na sebevědomí, ale pokračujeme dále v práci - v přípravě na ligu.

Jak jste spokojení s prostředím a podmínkami v Side?

Podmínky máme dobře připravené, nic nám tady nechybí. Máme blízko sebe hřiště, takže nemusíme moc cestovat. Je tu skvělá regenerace, strava, zkrátka vše, co potřebujeme k dobré práci. Momentálně to je na nás, abychom se soustředili na náš cíl tady, a to připravit se na ligu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kristýna Databox
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Liberecká drbna