FC Slovan Liberec | Michal Fukala: Boleslav je těžký soupeř, ale máme dobrou bilanci
Menu Další Zavřít Zavřít
16.09.2021

Michal Fukala: Boleslav je těžký soupeř, ale máme dobrou bilanci

Tomáš Honzejk
Liberec - Vyzpovídali jsme pro vás mladého krajního obránce, který se vrátil z reprezentačního srazu U21. Jaké byly zápasy s ´lvíčaty´? Co říká na své herní vytížení a nové tréninkové metody? Jak vidí nadcházející utkání proti Mladé Boleslavi? To a mnoho dalšího se dozvíte v následujícím článku.

Krajní obránce se vrátil z reprezentačního srazu, kde si ´lvíčata´ připsala dvě výhry, dobře naladěn. "Moc si cením, že jsem odehrál obě utkání v ´jednadvacítce´. Tyto zápasy nám dají mnoho zkušeností. Jsem rád, že jsme oba zvládli vítězně a doufám, že takto budeme v kvalifikaci pokračovat," neskrýval radost po výhrách 1:0 nad Slovinskem a 4:0 nad Albánií. Mimochodem i v reprezentaci nastoupil do obou utkání na levém kraji obrany, přitom původně hrál na pravém. "Není to úplně nový post. Na této pozici jsem již nastupoval například v reprezentační kategorii U19. Nevýhodou je, že hraji přes nohu. Tam cítím lehký deficit. Vážím si ale, že mohu hrát a pomoci týmu na jakémkoliv postu," nenechává se Fukala zaskočit rotací na různých postech.

Ostatně proti Pardubicím naskočil z lavičky dokonce do záložní řady. "To pro mě už byla nová věc. Pořád je to ale hra na lajně, jen s jinými úkoly. Šel jsem do utkání s tím, abych pomohl týmu. Mrzí mě, že jsme neudrželi vedení a nezvítězili," je zpětně zklamán mladý bek. Od začátku nehrál možná i proto, že se vrátil později z reprezentačního srazu a trenér Kozel ho v tréninku tolik neviděl. Jak zatím hodnotí nové tréninkové metody? "Máme více herní a delší tréninky. Za mě velká spokojenost. Doufám, že nám to pomůže a začneme konečně vyhrávat," zůstává Fuky, jak se hráči přezdívá, optimistou.

Sám hráč navíc myslí i na svou budoucnost. "Přihlásil jsem se na ekonomickou fakultu. Chci vystudovat vysokou školu, ať mám po fotbalové kariéře další vzdělání," prozradil. Teď už se ale všichni musí soustředit na další ligové utkání, kdy doma přivítáme Mladou Boleslav. "Jedná se o těžkého soupeře. Z posledních utkání s nimi máme ale dobrou bilanci. Boleslav před sezónou výborně posílila a má zkušený mančaft. My v naší situaci musíme myslet jen na tři body a zvládnout zápas vítězně," ví moc dobře Fukala, že Slovan už musí zabrat. K tomu mohou konečně pomoct i plné tribuny. "Hrát s diváky je úplně jiný sport než před prázdnými tribunami. Doufám, že nás přijdou podpořit i v této těžké situaci a pomohou nám ke třem bodům," vyzývá mladý bek všechny fanoušky, aby si v sobotu našli cestu na stadion.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Avej Vending Pytloun
Mediální partneři
Hitrádio Contact eFotbal