FC Slovan Liberec | Michal Fukala: Neskutečné! Dostat první šanci v základní sestavě na Slavii
Menu Další Zavřít Zavřít
01.04.2019

Michal Fukala: Neskutečné! Dostat první šanci v základní sestavě na Slavii

Tomáš Honzejk
PRAHA/LIBEREC - Michal Fukala. Toto jméno si zapamatujte. V reprezentační přestávce postoupil s "devatenáctkou" na závěrečný turnaj Mistrovství Evropy, aby si následující víkend odbyl premiéru v základní sestavě v nejvyšší domácí soutěži. I přes jeho mladý věk si na Slavii nevedl vůbec špatně. Svůj výkon dokonce vyšperkoval asistencí na vyrovnávací gól. "Nacvičovali jsme to jako signál z rohu na tréninku. Já měl za úkol míč protečovat na zadní tyč. Naštěstí tam stál Radim Breite a uklidil míč do sítě," popsal gólovou situaci mladý obránce.

Nastoupil jsi poprvé v základní sestavě a hned v Edenu proti Slavii. Jaké to pro tebe bylo?

Bylo to neskutečný, dostat první šanci v základu na Slavii. Moc jsem si to užil. Děkuju klukům za podporu a trenérovi, že mi dal šanci.

Kdy ses dozvěděl, že nastoupíš od začátku?

Den před zápase na tréninku mi trenér sdělil, že budu hrát v základní sestavě.

Jaká byla noc před zápasem? Mohl jsi spát?

Upřímně jsem moc spát nemohl. Hlavně jsem nemohl usnout, protože jsem pořád nad tím zápasem přemýšlel. Nakonec jsem se ale vyspal dobře.

Býváš nervózní před zápasy?

Neřekl bych. Jak jsme tu nastupovali, cítil jsem zdravou nervozitu, spíše natěšenost bych to nazval. Že by mi ale nervozita svazovala nohy, to nehrozilo.

Jak bys zhodnotil utkání?

Slavia byla silnější na míči. Myslím si, že jsme to jako tým odehráli dobře. Při některých situacích to hořelo. Podržel nás ale Filip Nguyen a vezeme si domů bod.

Jaká situace pro tebe byla nejtěžší?

Pro mě osobně byly nejtěžší celkově závary před bránou. Na konci nás tlačili nakopávanými balóny na vysoké hráče. Měli vysoko beky a hráli to dobře. Bylo těžké přebírat si hráče a vše uhlídat.

Ve druhém poločase za tebou byla vyhlášená Tribuna Sever. Jak se ti hraje před tolika fanoušky?

Mě to spíše povzbuzuje, když slyším, jak fandí. Nahecuje mě to a pomáhá mi to, i když to jsou fanoušci soupeře. Nevnímám totiž, co křičí, ale že křičí a fandí, a to mě nabudí.

Hned při svém debutu v základní sestavě sis připsal asistenci na vyrovnávací gól. Jak bys popsal celou situaci?

Nacvičovali jsme to jako signál z rohu na tréninku. Já měl za úkol míč protečovat na zadní tyč. Naštěstí tam stál Radim Breite a uklidil míč do sítě.

Asistent rozhodčího ale vzápětí zvedl praporek. Myslel sis, jako všichni ostatní, že se jednalo o ofsajd?

Ano, myslel. Vracel jsem se na půlku, protože jsem si myslel, že to byl ofsajd. Když ale rozhodčí přezkoumávali celou situaci na videu, říkal jsem si, že by to mohl být gól. Nakonec to tak dopadlo a branku uznali.

Jaké to je pro hráče, když se nejprve raduje, poté mu radost rozhodčí vezmou, ale nakonec se přeci jen může znovu radovat?

První pocit byl velmi špatný, když rozhodčí zvedl praporek a gól nebyl uznán. Když ale hlavní rozhodčí ukázal na středový kruh, tak to ve mně vybouchlo a hodně jsem se radoval.

Věříš, že dostaneš šanci v základní sestavě i v příštím utkání?

Udělám vše pro to, abych hrál co nejvíce. Máme ale velice kvalitní beky, přes které to nebude nic jednoduchého. Budu se ale prát o každou další šanci.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Banua Speditrans
Mediální partneři
Náš region Beat radio