FC Slovan Liberec | Michal o posledních týdnech: Teplice? Jedna z největších euforií
Menu Další Zavřít Zavřít
18.11.2020

Michal o posledních týdnech: Teplice? Jedna z největších euforií

Redakce
Liberec - Měsíc nehrál, pak si střihl Evropskou ligu. Kristian Michal zažil v uplynulých týdnech zkušenosti, které neočekával, že by mohly přijít. V Teplicích pak pomohl našemu celku k výhře 2:1, kterou sám zařadil jako jednu z největších euforií v životě. Jak si užil zápas proti Hoffenheimu?

Byl ve víru dění a zažil akci, kterou zapříčinil koronavirus. Ten se prohnal Slovanem před třetím utkáním Evropské ligy na půdě Hoffenheimu. Kristian Michal patřil k dopsaným hráčům na soupisku soutěže a odcestoval do Německa, kde si nakonec zahrál třináct minut.

„Bylo to krásné, užíval jsem si každou chvíli na stadionu i hřišti. Rozhodně příjemná zkušenost," prozradil teprve 19letý záložník. „V takovém prostředí jsem vlastně ještě nikdy nebyl, takže jsem moc rád, že jsem měl příležitost odjet."

Trenér Pavel Hoftych ho střídal za Jakuba Hromadu, příležitost na minutu dostali také další tři mladíci: Miroslav Dvořák, Matyáš Kazda a Radim Černický, všichni nastupovali v dosavadní části ročníku převážně za B-tým. Sezona ČFL byla ukončena ve stejném termínu jako FORTUNA:LIGA, bylo tedy těžké naskočit po měsíční pauze bez utkání v Evropské lize?

„Bylo, ale zároveň jsem se na zápas po tak dlouhé době těšil," komentoval Michal. Jak by zhodnotil první část ročníku ČFL? „Byla úspěšnější než vloni. Začali jsme dávat víc branek a nestávalo se, že by nás soupeř přehrával. Škoda jen, že jsme některá utkání nedotáhli k vítězství a neposunuli jsme se tak v tabulce výš."

Nejen za ztrátu dobře rozehraných utkání s béčky Mladé Boleslavi a Teplic mohou zbytečné chyby, Michal se o svém vystoupení v Německu ještě s realizačním týmem nestihl pobavit. „Jen Jiří Liška (který byl na utkání nominován jako asistent) mi říkal, ať ze sebe vydám maximum, když jsem nastupoval. To jsem myslím splnil."

A cíle talentovaného záložníka pro nadcházející zbytek sezony? „Pro mě je hlavní, abych se udržel v A-týmu. Když nehraji tam, tak mít herní vytížení, které posbírám za béčko,“ vysvětloval. V budoucnu by se chtěl udržet v ligovém kádru nastálo.

Už v zápase s Teplicemi výrazně ukázal, že standard dokáže mít hodně vysoko. Nečekané vítězství 2:1 přineslo celému týmu velkou euforii. „Asi jednu z největších v životě. Na zápas jsem se každopádně připravoval jako vždycky a myslím, že jsem to zvládl dobře.“ Těsně před půli přes něj za gólového vedení našeho celku propadl centr, který si srazil do brány Taras Kačaraba. Sudí však trefu domácích neuznali pro ofsajd. „To se mi ulevilo hodně!“ přiznává závěrem s úsměvem.

Znovu obnovený ligový program pokračuje už v pátek, kdy se Slovan utká v derby s Jabloncem. Zápas se odehraje U Nisy, ale bez diváků.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Avled Kristýna
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Rengl