FC Slovan Liberec | Mikula po utkání se Zlínem: Je potřeba se semknout, musíme dál makat
Menu Další Zavřít Zavřít
16.10.2022

Mikula po utkání se Zlínem: Je potřeba se semknout, musíme dál makat

Redakce
Zlín/Liberec – Nepříjemná série trvá. Slovan ve Zlíně prohrál 1:2 a na výhru dál čeká, proti Ševcům nebyly body daleko, rozhodla ale efektivita. „Soupeř si to zkušeně pohlídal," říká obránce Jan Mikula. Právě po faulu na něj se kopala penalta.

Co k utkání ve Zlíně říct?
Prohráli jsme, to je asi nejjasnější shrnutí. První poločas byl relativně vyrovnaný, ale Zlín hrozil ze standardek a brejků. Bohužel jsme dostali gól a sami jsme se nedokázali do šancí dostat. Druhý poločas jsme na soupeře vlétli, prvních 20-30 minut až do vyrovnání jsme byli lepší. Přehrávali jsme je, vyrovnali jsme, ale pak ze standardky znovu inkasujeme a Zlín už si koncovku zkušeně pohlídal.

Po faulu Jana Silného se kopala v 61. minutě penalta. Jak jsi zákrok viděl?
Šel míč ze strany. Chtěl jsem ho levačkou trefit, ale nepovedlo se mi to. Někdo mě trefil do druhé nohy na holeň. Myslím, že to penalta byla. Bolelo mě to, i když jsem měl chránič.

Kde hledat příčinu prohry?
Na držení míče jsme byli asi lepší. Po vápno jsme se nějak dostávali, ale v koncovce nám to do brány poslední čtyři zápasy nepadá. Dali jsme jen jeden gól ze hry a další z penalty, jinak moc nebezpeční nejsme. Zlín má dobré hráče v obraně, uhlídali si to.

Ve Zlíně se nám dlouhodobě nedaří. Čím to?
Domácí mají dobrý tým. Samozřejmě se před vlastními fanoušky hraje vždy líp, zápasy mi přijdou jako přes kopírák. Držíme míč a Zlín je efektivnější. I tentokrát dal o gól navíc.

Tabulka je hodně vyrovnaná...
Je to slušně našlapané. Každý bod a výhra se počítá, bohužel se nám nedaří vyhrávat. Máme pár kol a pohár do konce podzimní fáze, musíme z toho vytěžit co nejvíc. Je potřeba se semknout a ukopat to stejně jako se to podařilo Zlínu.

Příště už přijde na řadu derby. Je to zápas, v němž se maže forma i postavení v tabulce, že?
Chtěli bychom vyhrát, ať už bychom hráli proti komukoliv. Neřekl bych, že předvádíme tak hrozný fotbal na to, abychom čtyřikrát po sobě nevyhráli. Nesmíme se bát hrát a hlavně musíme dál makat. Doufám, že to pak přijde.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Databox Pepsi
Mediální partneři
Hitrádio Contact Liberecká drbna