FC Slovan Liberec | Musíme makat dále a vrátit Liberec na příčky, kam patří, zůstává nohama na zemi Tupta
Menu Další Zavřít Zavřít
18.09.2021

Musíme makat dále a vrátit Liberec na příčky, kam patří, zůstává nohama na zemi Tupta

Tomáš Honzejk
Liberec - Slovan si může konečně odškrtnout první vítězství v letošní sezóně. Parádní trefou jej zařídil střídající Ľubomír Tupta, který se trefil poprvé v dresu Slovanu. "Měli jsme s Yusim pár podobných akcí už na tréninku. Zakřičel jsem si, on mě dobře našel a já už jen vystřelil," okomentoval rozhodující okamžik slovenský útočník.

Jak hodnotíš utkání?

Věděli jsme, že to nebude lehký zápas, jelikož Boleslav má velmi dobré mužstvo. Šli jsme do zápasu s touhou konečně získat tři body, které zůstanou na našem stadionu a nebudeme je rozdávat a konečně se nám to podařilo.

Podařilo se vám utkání otočit v jeho závěru, což je vždy vzpruha na psychiku. S jakými pokyny jsi vstupoval na hřiště?

První gól nás hodně nakopl. Cítil jsem z mužstva, že každý chce tento zápas vyhrát. Nechali jsme na hřišti vše a nakonec utkání otočili. Trenér mi před střídáním řekl, abych dál gól. (úsměv) To se mi povedlo, takže super.

Jak si užíváš čas v Liberci a jak těžké bylo do všeho zapadnout, když byl klub ve výsledkové krizi?

V poslední době se nedařilo, to je pravda. Na každém tréninku ale jedeme naplno a chtěli jsme tuto sérii ukončit. Proti Mladé Boleslavi se nám to konečně podařilo a věřím, že teď natáhneme pozitivní sérii.

Takové vítězství může všem z hlediska psychiky hodně pomoct. Cítil jsi po utkání změnu nálady v kabině?

Určitě to pomůže. Nálada v šatně byla super. Po dlouhé době jsme se mohli radovat ze zisku tří bodů. O to víc vítězství chutná. Musíme ale makat dále každý den a natáhnout sérii tak, aby se Liberec vrátil na příčky, kam patří.

Jak bys popsal svůj vítězný gól?

Měli jsme s Yusim pár podobných akcí už na tréninku. Zakřičel jsem si, on mě dobře našel a já už jen vystřelil. Jsem rád, že to skončilo v síti a já mohl pomoci mužstvu ke třem bodům.

Jak na tebe a celkově na tým zatím působí nový trenér Luboš Kozel?

Trenér tu není ještě příliš dlouho, takže se mi to těžko hodnotí. Tréninky jsou ale dobré a dobře se na nich pracuje. Jak už jsem říkal, každý z kluků maká a tréninky mají úroveň. Pan Kozel chce hrát fotbal, což je super.

Zmiňoval jsi spolupráci s Yusufem na tréninku. Jak se ti s ním hrálo v zápase?

Ano, hraje se s ním dobře, stejně tak s ostatními kluky. Je tu super parta, takže není jen o spolupráci s ním, ale celkově se tu citím dobře.

Před měsícem jsi kvůli zranění nedohrál utkání proti Českým Budějovicím. Jak jsi na tom po zdravotní stránce nyní?

Už jsem v pořádku. Vše drží. Teď musím makat a věřím, že dostanu příležitost.

V poslední mistrovské sezóně Liberec také podobně otočil utkání proti Mladé Boleslavi v závěru. Zmínil se o tom někdo v kabině?

Tento zápas nikdo nezmiňoval. Říkali jsme si ale, že se Liberci proti Boleslavi daří a že to chceme prodloužit. To se nám nakonec také povedlo.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Jizerské pekárny Ricoh
Mediální partneři
Náš region Radio Blaník Liberec