FC Slovan Liberec | Musíme využít každou šanci, kterou dostaneme, shodují se Knobloch s Chalušem
Menu Další Zavřít Zavřít
25.09.2019

Musíme využít každou šanci, kterou dostaneme, shodují se Knobloch s Chalušem

Tomáš Honzejk
LIBEREC - Slovan potvrdil roli favorita a porazil doma druholigový Prostějov 3:1. Šanci v MOL Cupu dostali opět hráči, kteří v lize na svou příležitost spíše čekají. Mezi nimi jsou také brankář Milan Knobloch a stoper Matěj Chaluš, kteří po zápase zavítali mezi novináře, aby zhodnotili nejen utkání.

Nejsou v jednoduché pozici. Jak brankář Milan Knobloch, tak stoper Matěj Chaluš spíše vyčkávají na svou šanci ve stínu ostatních spoluhráčů. V MOL Cupu dostali příležitost ve druhém utkání a určitě si řekli o šanci. "Byl to postupový zápas. To je nejdůležitější. Myslím si, že jsme celý zápas kontrolovali tak, jak jsme chtěli. Ze začátku se nám nedařilo vstřelit branku, ale pak se to podařilo. Bylo pro nás hlavní, že jsme kontrolovali hru. Sice jsme dostali gól, ale závěr utkání si pohlídali. Prostějov potvrdil, že je kvalitní. Mají v týmu exligové hráče s hodně starty. Byl to houževnatý soupeř," zhodnotil zápas Chaluš. "Utkání jsme zvládli celkem zodpovědně, kdy jsme po celou dobu kontrolovali hru a soupeř se dostával pouze do ojedinělých šancí. Je to zasloužené vítězství, které mohlo být i vyšší," souhlasil s ním Knobloch.

Pro brankáře to navíc nebyl vůbec jednoduchý zápas, protože neměl příliš práce. "Bylo to pro mě nepříjemné utkání, protože když nemáte moc práce, tak je o to horší každá střela. V dnešním utkání na mě přišly dvě a jedna skončila v síti, což mě samozřejmě mrzí," litoval Knobloch bezprostředně po utkání. Vrátil se také k inkasovanému gólu. "Hráč hostí si míč dobře navedl a posunul si ho kolem našeho hráče. Balón mi trošku zmizel a následně to obstřelil. Musíme se na to s trenérem podívat, co se dalo udělat lépe."

ČEKÁNÍ NA PŘÍLEŽITOST

Stoper Matěj Chaluš se ze své pozice dokonce gólově prosadil v obou pohárových duelech, do kterých zasáhl. Může mu to pomoct v boji o základní sestavu? "Jsem rád, že jsem ty góly dal a pomohlo to Liberci k postupu. Určitě mi mohou pomoci. Nevím ale, jestli u mě záleží tolik na gólech. Tohle není ani tolik otázka pro mě," naznačil, kde by se měli novináři spíše ptát. Oba dva by jistě chtěli hrát více, ale zatím musejí čekat a trenérům ukázat, že si svou příležitost zaslouží. "Musím být rád za každou šanci a jakmile nějakou dostanu, musím ji chytit a přesvědčit všechny o tom, že jsem dobrý hráč. Není to lehké období. Je jedno z nejtěžších pro mě, ale jakmile dostanu šanci, budu dělat vše pro to, abych ji chytil," zopakoval přesvědčivě Chaluš. Brankářský kolega mu dal hned za pravdu. "Je to těžší, když není člověk v zápasovém rytmu. Přes týden se ale udržujete, trénujete a když ta šance přijde, snažíme se všichni odvést maximum. Je to hlavně o mně a mém vnitřním pocitu, že se chci stále posouvat dopředu a snažit se být lepší," dodal závěrem Knobloch.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ricoh ČSOB
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Liberecká drbna