FC Slovan Liberec | Na Slovan čeká druhý venkovní duel v Praze, tentokrát vyzve Pardubice
Menu Další Zavřít Zavřít
12.08.2022

Na Slovan čeká druhý venkovní duel v Praze, tentokrát vyzve Pardubice

Šimon Knopp
Liberec - Svěřenci trenéra Kozla se po dvou bodově úspěšných utkáních vydají do Ďolíčku, kde se představí proti Pardubicím, které zde mají ligový azyl. Bude se jednat o střet aktuálně prvního a posledního celku tabulky. Protože zatímco Slovan je jediným týmem, který v dosavadní sezóně ještě neztratil body, Pardubice ani jednou nevyhrály. Start utkání je naplánován v neděli od 16 hodin.

Informace k fanouškovskému zájezdu

FK Pardubice - nepovedený vstup do sezony

Pardubičtí fotbalisté zatím příliš v nové sezoně nejásají, protože po dvou kolech nezískali ještě ani jeden bod. Přestože jejich los není zrovna dvakrát příznivý, fanoušci jistě očekávali bodový zisk z domácího utkání proti Českým Budějovicím. Ovšem góly Hellebranda a Králika rozhodly o výhře 2:0 pro Jihočechy. Ve druhém kole narazily Pardubice na mistrovskou Plzeň. Té sice dokázaly vstřelit branku, ale to stačilo pouze na zmírnění porážky 1:2.

Během přípravy odehráli svěřenci trenéra Novotného celkem osm zápasů. Na úvod porazili dva druholigové celky, 3:1 Jihlavu a 2:1 Příbram. Poté následovaly dvě porážky, nejprve s německým Fürthem 0:1 a vysoká prohra 0:4 s Mladou Boleslaví. Další trojice duelů nenašla vítěze a všechny skončily remízově. Pardubice tedy hrály 2:2 s olomouckým béčkem, 0:0 s Duklou a 0:0 proti tureckému Galatasarayi. V generálce před ligou nastoupili pardubičtí fotbalisté proti Vlašimi, se kterou si poradili rozdílem dvou branek, 2:0.

Během letního přestupového období zatím zaznamenal kádr Pardubic několik změn, a to především v obraně. Odešel stoper Čihák a brazilský šikula Cadu, který měl v minulé sezóně deset asistencí. Nahradit by je měl mladý obránce Vlček a Brazilec Rosa, který dříve působil ve West Hamu U23. Nejnovějším pohybem v kádru Pardubic je výměna v podobě hostování s pražskou Duklou. Přišel útočník Marek Červenka a druhým směrem putoval David Huf, který by se měl v druholigovém klubu rozehrát.

Nejzajímavější změny v kádru FK Pardubice:

Michal Hlavatý, Viktoria Plzeň ➤ Pardubice (přestup)

David Huf, Pardubice ➤ Dukla Praha (hostování)

Dominik Janošek, Viktoria Plzeň ➤ Pardubice (přestup)

Cadu, Pardubice ➤ Viktoria Plzeň (přestup)

Rosa Bernardo, West Ham ➤ Pardubice (volný hráč)

FC Slovan Liberec - vysoká domácí výhra a plný počet bodů

Libereckému týmu se dosavadní vstup do sezony daří na výbornou. V úvodním kole zaskočil Spartou, kterou přehrál 2:1. A následně si poradil v domácím zápase s Teplicemi, a to vysoko 5:1. Zaskvěl se útočník Mick van Buren, který vsítil hattrick. Po jedné brance přidal Doumbia a trefil se i Talovjerov.

Aktuální pohled na tabulku je tedy pro fanoušky Slovanu více než příjemný. Jsme totiž zatím jediným týmem, který neztratil ani bod a patří nám první místo. Naposledy jsme měli takto dobrý vstup do sezony v roce 2013, kdy jsme porazili 2:1 Olomouc a následně 2:1 Slavii.

Slovan se naposledy s Pardubicemi utkal ve 21. kole minulého ligového ročníku. Tehdy na stadionu U Nisy otevřel gólový účet Jan Mikula. Na něj sice zareagoval David Huf, kterému se podařilo srovnat. Ale i díky tomu, že byl vyloučen Hranáč a Pardubice hrály pouze v deseti, se libereckým fotbalistům povedlo zvrátit zápas na svoji stranu. Dvě branky přidal Rabušic a na závěr se trefil i Rondić. Slovan tedy vyhrál zaslouženě 4:1.

Pokud nechcete u dalšího ligového zápasu chybět, tak neváhejte a využijte fanouškovského výjezdu! Samozřejmě se můžete vydat i po vlastní ose a liberecké fotbalisty podpořit v neděli od 16 hodin na stadionu v Ďolíčku.

Vsaďte si u Tipsportu!

V zápase proti Teplicím padly hned dvě branky po hlavičkách. Trefí se i při duelu s Pardubicemi někdo hlavou? Můžete si na to vsadit s kurzem 2,70 na tomto odkazu, kde najdete i další zajímavé kurzové příležitosti!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vinotéka U Kryšota Zámečnictví Prošek
Mediální partneři
Náš region Beat radio