FC Slovan Liberec | Na další ligový duel vyrazí Slovan do Českých Budějovic
Menu Další Zavřít Zavřít
20.08.2021

Na další ligový duel vyrazí Slovan do Českých Budějovic

Ondřej Marko
Liberec – Slovan stále čeká na svou první výhru v novém ročníku FORTUNA:LIGY. V jejím pátém kole vyjede na jih Čech do Českých Budějovic, které jsou v tabulce momentálně na deváté pozici. S Budějovicemi máme dlouhodobě dobrou bilanci, v lize jsme s nimi neprohráli od roku 2008. Prolomíme už špatný vstup do sezony? Výkop je naplánován na neděli od 16:00.

SK Dynamo České Budějovice – návrat Tomáše Sivoka

Klubu z metropole Jihočeského kraje vyšel vstup do letošní sezony o poznání lépe než loni. Aktuálně je na devátém místě, a to se čtyřmi body. Minulou sezony byl po úvodních čtyřech kolech až na 16. pozici. Z letošních čtyř kol dokázali jednou zvítězit (1:0 proti Teplicím), jednou remizovat (3:3 s Olomoucí) a dvakrát prohrát (1:3 s Ostravou a 0:1 se Slováckem).

Zajímavou aktuální událostí, která se týká našeho soupeře, je výměna na postu sportovního ředitele. Bývalý reprezentant Tomáš Sivok na něm nahradil odvolaného Martina Vozábala. Sivokova kariéra začala a skončila v Českých Budějovicích. Jakožto odchovanec zde debutoval v první lize, poté vyměnil za svou kariéru celou řadu klubů, ať už z Itálie, Turecka, či Izraele. Na závěr se vrátil do svého původního klubu, kde v minulém červnu i ukončil hráčskou kariéru.

S Českými Budějovicemi se náš klub naposledy utkal v osmifinále minulého ročníku MOL Cupu. Na stadionu U Nisy bylo vidět velmi vyrovnané utkání, které dlouhou dobu vypadalo na remízu. Ani jeden z celků nedokázal vytvořit větší tlak, tak bylo k vidění pouze mnoho pološancí. Ovšem nakonec vše rozhodl Jakub Pešek, a to po skvělém centru Jhona Mosquery.

Nejzajímavější pohyby v týmu Českých Budějovic:

Karol Mészáros, České Budějovice ➤ Liberec

Ondřej Mihálik, Plzeň ➤ České Budějovice (host.)

David Ledecký, České Budějovice ➤ Teplice

Michal Škoda, Mladá Bolesav ➤ České Budějovice

Nicolas Penner, Juventus ➤ České Budějovice

FC Slovan Liberec – Čekání na první výhru

Našemu klubu se v letošní sezoně stále ještě nepodařilo vyhrát. Je ovšem nutné dodat, že letošní los byl pro nás mimořádně těžký. Z prvních čtyř kol jsme schytali hned tři účastníky evropských pohárů. Slovan nestačil na Slovácko (0:1), Spartu (0:5) a následně remizoval s nováčkem ligy, Hradcem (1:1).

Naposledy náš tým změřil síly s Viktorií Plzeň. V první půli byla o něco aktivnější Plzeň, nicméně z diváckého pohledu se nejednalo o příliš atraktivní podívanou. V druhém poločase měl už míč častěji na kopačkách Slovan a celkově byla hra mnohem živější. Jediný gól dal hned v úvodu druhé půlky plzeňský Řezník. Náš tým nedokázal proměnit žádný z četných pokusů o vyrovnání, a tak prohrál 0:1.

S Budějovicemi se našemu celku dlouhodobě daří, naposledy jsme s jihočeským týmem prohráli v listopadu 2008. Našemu týmu bude ještě chybět Filip Havelka, který má stále trest za červenou kartu z utkání s Hradcem. Zápas se odehraje v neděli na Fotbalovém stadionu Střelecký ostrov. Výkop je naplánován na 16:00.

V sobotu derby béček

Už v sobotu dopoledne odehrají své zápasy mužský B-tým i ženský A-tým. Zatímco naše mladíky čeká od 10:15 v jabloneckých Břízkách prestižní derby v ČFL, ženský tým Slovanu nastoupí v 10:30 na legendární Julisce proti domácí Dukle Praha. O výsledcích vás samozřejmě budeme informovat v příslušných sekcích na tomto webu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kitl Fintex
Mediální partneři
Hitrádio Contact rtm plus