FC Slovan Liberec | Na hostování přichází Rolando Aarons z Newcastle United
Menu Další Zavřít Zavřít
07.09.2018

Na hostování přichází Rolando Aarons z Newcastle United

Tomáš Čarnogurský
Rolando Aarons se narodil 16. listopadu 1995 v jamajském Kingstonu. Je hráčem Newcastle United, kam přestoupil v sedmnácti letech z Bristol City. Byl i členem anglické reprezentace do 20 let. V Premier League si už stihl připsat 18 startů, při nichž vstřelil dvě branky. Jarní část minulé sezóny strávil na hostování v italském klubu Hellas Verona. K našemu týmu by se měl připojit po absolvování zdravotní prohlídky na začátku příštího týdne.

„Absolvoval jsem schůzku s manažerem, který kromě dalších hráčů zastupuje i Rolanda Aaronse. Probírali jsme možnosti budoucí spolupráce, zejména co se týče možného uplatnění talentovaných mladých hráčů a nakonec z toho trochu překvapivě vzešla možnost hostování Rolanda Aaronse v Liberci. Trenér Benítez pro něho hledal herní uplatnění, protože se letos nevešel na klubovou soupisku pro Premier League. Pomohlo nám, že v Česku ještě nemáme uzavřené přestupní okno, zatímco ve většině ostatních zemí ano. Během pár dnů se nám pak podařilo nalézt shodu s Newcastlem i samotným hráčem a nyní jsme domluveni na jeho hostování do konce tohoto roku,“ vysvětluje sportovní ředitel Slovanu Zdeněk Koukal.

„Samozřejmě jsme se snažili zjistit si o Aaronsovi maximum informací a podle toho, co už víme, může být kvalitním posílením pro naši ofenzivu, je to rychlý křídelní hráč a typologicky by měl sedět do našeho způsobu hry,“ říká k nové posile trenér Zsolt Hornyák a doplňuje: „S angažováním Rolanda nám pomohl i bývalý brankář Slovanu Martin Dúbravka momentálně působící v Newcastlu, který nám na něho sdělil pozitivní reference a zároveň mu poskytl základní informace o našem klubu a městě.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
SECO ZAHRADNÍ TRAKTORY Dineva
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Hitrádio Contact