FC Slovan Liberec | Naposledy doma v roce 2020! Slovan přivítá v sobotu Mladou Boleslav
Menu Další Zavřít Zavřít
18.12.2020

Naposledy doma v roce 2020! Slovan přivítá v sobotu Mladou Boleslav

Redakce
Liberec – Naše mužstvo se naposledy v kalendářním roce 2020 představí doma, pokusí se přitom navázat na středeční výhru 2:0 nad Opavou. Hrát se bude U Nisy opět bez diváků, zápas 13. kola FORTUNA:LIGY s Mladou Boleslaví začne v 16 hodin.

FK Mladá Boleslav – Nový trenér i výkony za očekáváními

Středočeši nezažili ideální vstup do nového ročníku, dvě kola před koncem podzimní části mají na kontě devět bodů za dvě výhry, tři remízy a sedm porážek. U soupeřů prozatím ani jednou nevyhráli a patří jim tak až 15. příčka tabulky. Výkony z úvodu stáli místo trenéra Jozefa Webera, který Boleslav vedl víc jak tisíc dní, jeho místo zaujal Karel Jarolím.

V době, kdy se duely kumulují kvůli vynucené pauze koronavirem, neměl nadcházející soupeř Slovanu příliš času na reorganizaci pod novým vedením. S Karlem Jarolímem na lavičce zatím remizoval v Opavě 2:2 a na domácí půdě podlehl ostravskému Baníku 1:3. Do konce podzimu čeká fotbalisty z města automobilů kromě zápasu U Nisy ještě domácí duel se Slováckem.

Naše mužstvo se Mladou Boleslaví střetlo už v letní přípravě, byla z toho remíza 2:2. Stejným výsledkem skončil i jeden z duelů minulé sezony, v dalších dvou Slovan zvítězil 3:1 a v kvalifikačním zápase o Evropskou ligu 2:0. Historicky je rovněž úspěšnější naše mužstvo, které zvítězilo v 18 z 33 vzájemných zápasů (18-7-8).

Nejlepším střelcem Středočechů je s třemi trefami Jiří Klíma, dva góly pak posbírali Ondřej Zahustel, Dominik Mašek, Michal Škoda a Alexej Tatajev. Z hlediska gólových přihrávek mají Mladoboleslavští hned devět úspěšných nahrávačů po jednom přesném pasu, v bráně pak odchytal všechny duely Petr Mikulec a dvakrát udržel čisté konto.

FC Slovan Liberec – Výhra nad Opavou i konec maratonu

Slovan po dlouhém programu na konci podzimu čekají poslední dva zápasy s Boleslaví a pražskou Spartou. V sobotu se vůbec naposledy v kalendářním roce představí svěřenci kouče Pavla Hoftycha pod Ještědem, podzimní část FORTUNA:LIGY pak uzavřou na Letné příští úterý.

Slovan se posunul díky výhře nad Opavou na osmou příčku tabulky, bodové rozestupy jsou však minimální. Na čtvrtou Sigmu naše mužstvo ztrácí čtyři body, má však zároveň pouze o tři body víc než Bohemians na 13. místě tabulky. Oproti některým soupeřům však máme zápas k dobru s ostravským Baníkem.

Nejlepším střelcem Slovanu zůstává i po minulém zápase Michael Rabušic, který přidal z penalty už svou šestou ligovou branku sezony. Pětkrát startoval v základní sestavě, pětkrát přišel bojovat z lavičky, v duelu s Příbramí dokonce nasázel jako střídající hráč hattrick, tehdy rovněž dvakrát proměnil pokutový kop.

Podobně neměnná je také situace mezi nejúspěšnějšími nahrávači. Po dvou gólových pasech mají Jakub Pešek, Michal Beran a Kamso Mara. V bráně nastoupil k deseti duelům Filip Nguyen a zaznamenal tři nuly, Milan Knobloch zase vychytal výhru v Teplicích.

Zápas s Mladou Boleslaví startuje v sobotu od 16:00, hrát se bude bez diváků. Držte našim klukům palce!

Zveřejnil(a) FC Slovan Liberec dne Pátek 18. prosince 2020

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
DPMLJ KB Design
Mediální partneři
eFotbal Rádio Impuls