FC Slovan Liberec | Naše rezerva v úterý doma vyzve Ústí nad Orlicí
Menu Další Zavřít Zavřít
27.09.2021

Naše rezerva v úterý doma vyzve Ústí nad Orlicí

Ondřej Marko
Liberec – Béčko se utká s tabulkovým sousedem, Ústím nad Orlicí. Oba celky momentálně trápí velmi nízká gólová efektivita a nedostatek bodů. Náš tým se stále nachází na poslední příčce ligové tabulky, nyní má velkou šanci se z ní odpoutat. Utkání se odehraje na Městském stadionu v úterý od 10:30.

Souboj dvou trápících se mužstev

Ústí nad Orlicí do sezony nevstoupilo vyloženě ideálně. Z dosavadních devíti utkání dvakrát zvítězilo, dvakrát remizovalo a pětkrát prohrálo. V průběžné tabulce se tak nachází na předposlední pozici s osmi body. Z posledních čtyř utkání také získalo pouze jeden bod.

Naše béčko vstoupilo do nového ročníku ČFL ještě o něco hůře. Za stejný počet utkání máme ještě o dva body méně. My jsme zvítězili pouze jednou, a to v srpnu s Bohemians (3:0). Od té doby jsme už jenom třikrát remizovali. Všechny tři remízy byly k vidění během posledních čtyř utkání. Slovan je tak na poslední, 16. pozici s pouhými šesti body.

Nízká efektivita je k vidění u obou celků

Náš soupeř vstřelil celkem devět branek na devět zápasů. Jedná se o druhý nejnižší počet v lize. Pro porovnání, nejvíce gólů vstřelily Přepeře, a to 25. V kádru Ústí nad Orlicí jsou dva hráči, kteří si připsali po dvou zásazích. Denis Mayer a Tomáš Vošlajer.

U nás to vypadá ještě hůře, šest branek na devět duelů. V této statistice se tak dělíme o poslední příčku se Zbuzany. O naše branky se postarali následující hráči: Jan Matoušek (2), Andrij Juzvak (2), Lukáš Csáno (1) a Matyáš Kazda (1).

Momentální střelecké sucho u nás trvá již tři utkání: s Brozany (0:1), s Duklou Praha (0:0) a naposledy se Živanicemi (0:0). Naposledy tak naše rezerva vstřelila branku 4. září v zápase s Mladou Boleslaví (1:2).

S Živanicemi to ovšem byla velmi vydřená remíza, neboť ještě před posledním kolem vedly ligu. „Myslím, že naše vcelku slušná kombinační hra končí před pokutovým územím a chybí nám hlavně kvalita v zakončení, nabídka v šestnáctce i individuální chování a výběr řešení. Proto opět utkání skončilo bez branek. Znovu jsme si ověřili, že v soutěži můžeme hrát s každým, ale bohužel bez vstřelených gólů bude strašně těžké brát víc než bod. V našem pojetí je poctivá práce všech směrem dozadu, je to pořád dokola, nemůžu hráčům upřít snahu, bojovnost, ale zkušenost a řešení finále ve spojitosti s brankou ještě nemáme,“ komentoval poslední utkání trenér Petr Myslivec.

Další možnost na zisk ligových bodů bude mít B-tým na Městském stadionu. Utkání s Ústí nad Orlicí má výkop naplánovaný na úterních 10:30. Vstup do areálu je zdarma, ale stále platí povinnost prokázání bezinfekčnosti, obdobně jako při prvoligových zápasech.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
NET-SYSTEM Ferona
Mediální partneři
Rengl Český rozhlas Liberec