FC Slovan Liberec | Naše rezerva vyzve v neděli těžkého soupeře, budeme hrát s Duklou Praha
Menu Další Zavřít Zavřít
30.04.2022

Naše rezerva vyzve v neděli těžkého soupeře, budeme hrát s Duklou Praha

Ondřej Marko
Liberec - Třetí fotbalová liga pokračuje, v rámci jejího 23. kola budeme hostit pražskou Duklu. Naše béčko v posledním duelu s Teplicemi přišlo o pohodlný náskok 3:0, kdy jsme nakonec prohráli 3:4. Napravíme minulou prohru? Duel se odehraje v neděli od 10:15 na Městském stadionu.

FK Dukla Praha

Pražská Dukla má v poslední době poněkud rozkolísanou formu. V posledních pěti duelech dvakrát vyhrála a prohrála, k tomu jednou remizovala. Nejprve porazila Přepeře (1:0), poté podlehla Hradci Králové (0:2), remizovala s Chlumcem nad Cidlinou (1:1), následně rozdrtila Ústí nad Orlicí (6:1). Naposledy se utkala s Velvary, jimž podlehla 0:1.

V tabulce se nachází na velmi dobré pozici. Z 22 utkání nasbírala 35 bodů, což vychází na pátou příčku. Nejvíce ji dohánějí Živanice, Velvary a Hradec Králové. První čtyřku naopak tvoří Brozany, Přepeře, Zápy a Jablonec. Přičemž na vedoucí pozici schází pražskému celku osm bodů.

Naše poslední vzájemné střetnutí se uskutečnilo v loňském září v rámci osmého kola ČFL. Náš tým byl sice v úvodu aktivnější a lepší, branku se nám však vstřelit nepodařilo. Důležitým momentem byla penalta soupeře, kterou báječně zneškodnil brankář Vliegen. Od 69. minuty hrál náš tým v oslabení a i přes určité šance v závěru branka nepadla, duel skončil remízou 0:0.

FC Slovan Liberec

Naše rezerva si v posledním duelu doma s Teplicemi vypracovala velmi pohodlný třígólový náskok. Autory branek byli Faško, Tupta a vlastní branku přidal Hora. Do pauzy se však hosté trefili hned dvakrát. Po pauze náš tým dokonce inkasoval další dvě branky a dovolil tak Sklářům obrat na finálních 3:4.

„Předvedli jsme neomluvitelný výkon, co se týče defenzivní týmové součinnosti. Je to blamáž, absolutní výbuch. Pokud mužstvo vede 3:0, nemělo by si takový obrat dovolit a obzvlášť v takovém složení, ve kterém jsme byli my. Teplice byly velmi kvalitní soupeř, už od začátku hrozily. Ještě za stavu 0:0 měly dvě poměrně jasné šance, jež jsme přežili. Paradoxně jsme poté soupeře trestali z prvních náznaků našich akcí, ve 36. minutě jsme se dostali do vedení 3:0. Jevilo se, že nám štěstěna v utkání dává. Dva slepené góly po špatné činnosti celého týmu ale dostaly soupeře do hry, výsledkem toho byl druhý poločas. Do stavu 3:3 jsme měli minimum šancí, až poté jsme si vytvořili dvě příležitosti. Katastrofální defenzivní výkon nás potrestal, v poslední minutě jsme dostali branku na 3:4. Musím zdůraznit, že takový výsledek a takový obrat jsem nezažil. Teplice za vítězstvím šly, jiný tým by se za stavu 0:3 rozložil. Ukázaly se jako velice šikovný, kvalitní celek, který má velkou vůli po vítězství,“ okomentoval utkání trenér Petr Myslivec.

Naše mužstvo se po prohře nachází na 14. místě s 22 body. Shodně bodů mají i níže postavené Pardubice, oproti nim však máme utkání k dobru. Na poslední Ústí nad Orlicí máme náskok sedmi bodů. Opačným směrem stojí Chlumec nad Cidlinou s 24 body, Mladá Boleslav s 26 a Zbuzany s 27.

23. kolo České fotbalové ligy se odehraje již tuto neděli od 10:15 na Městském stadionu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
CEWE La Piazza
Mediální partneři
eFotbal rtm plus