FC Slovan Liberec | Naši fanoušci budou chodit po Liberci a Jablonci se vztyčenou hlavou, těší Malinského
Menu Další Zavřít Zavřít
02.06.2020

Naši fanoušci budou chodit po Liberci a Jablonci se vztyčenou hlavou, těší Malinského

Tomáš Honzejk
Jablonec - Po sérii nevyužitých šancí to už už vypadalo, že 53. Podještědské derby nepozná vítěze. To ale změnil v 80. minutě Tomáš Malinský, který po krásné individuální akci rozhodl další důležité utkání a zařídil, že Slovan vyloupil Střelnici po dlouhých sedmi letech. "Za experta na klíčové duely se ale nepovažuji," reagoval na dotaz novinářů po zápase.

Můžeš popsat situaci, kdy jsi vstřelil jediný gól zápasu?

Byla to klasická situace ze strany. Šel jsem doleva a tím, že to mám přes nohu, mohl jsem si míč zaseknout do vápna a střílet silnější nohou. Brankář domácích měl střelu skrytou a i když nešla úplně k tyči, tím, že ji neviděl, skončila v bráně. Bylo to deset minut před koncem. Domácí se tak uchýlili k nakopávaným míčům. Opět jsme to ale vzadu zvládli s nulou, a to je základ úspěchu.

Co jsi oproti minulosti změnil, že jsi v této sezóně tak produktivní?

Nic jsem nezměnil. Jen jsem první rok vůbec nehrál, takže jsem ani góly dávat nemohl, což mě strašně mrzelo. Zaplaťpánbůh, že přišla doba, kdy se mi daří a góly mi tam padají. Počkal jsem si a jsem za to rád. Tvrdě pracuji, stejně jako celý tým a teď se nám to vyplácí. Poskočili jsme na třetí místo a máme velkou šanci vybojovat poháry, za kterou půjdeme. Liberečtí fanoušci si je zaslouží. Doufám, že až otevřou stadiony, bude jich chodit hodně a budou nás podporovat.

Dal jsi opět branku v důležitém zápase. Považuješ se za experta na klíčová utkání?

Ne, nepovažuji. (úsměv)

Jaký je to pocit, rozhodnout Podještědské derby gólem v závěru?

Jelikož je to čtvrtý zápas za sebou, který jsem odehrál celý, měl jsem toho plné brýle. Mrzelo mě, že jsem v závěru klukům nemohl více pomoct. Škoda ještě situace, kdy Rondić ukopl míč Balutovi, protože jsme mohli vést 2:0. Kdyby Jablonec vyrovnal, tak bychom ho v kabině asi uškrtili. Byl to hodně těžký zápas. Všichni naši fanoušci budou chodit po Liberci a Jablonci se vztyčenou hlavou a budou si ten pocit užívat.

Jak jsi zmínil, zápasy jdou rychle za sebou. Jak se cítíš po fyzické stránce?

Cítím se výborně, takže hrajme dál. (úsměv)

V nastavení prvního poločasu jsi měl srážku s brankářem Hrubým, kdy jsi ho trefil kolenem. Ujistil ses, že je v pořádku?

Nejsem si vědom, že bych brankáře kopl kolenem do hlavy. Kdyby se tak stalo, dostal bych červenou. Je to tak?

V sobotu vás čeká domácí utkání proti Mladé Boleslavi. Jak se budete připravovat na soupeře?

Budeme se připravovat tak, jako na každého jiného soupeře. Zápas nás čeká za čtyři dny, takže není moc času. Uvidíme, co trenéři vymyslí. Určitě půjdeme do zápasu tak, abychom ho zvládli a připsali si další tři body.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Dineva Procentrum
Mediální partneři
Hattrick Český rozhlas Liberec