FC Slovan Liberec | Návrat ligy po reprezentační pauze, v sobotu hrajeme v Ďolíčku s Pardubicemi
Menu Další Zavřít Zavřít
10.09.2021

Návrat ligy po reprezentační pauze, v sobotu hrajeme v Ďolíčku s Pardubicemi

Ondřej Marko
Liberec – Po reprezentační pauze se nám zase vrací FORTUNA:LIGA. V Praze odehrajeme první duel pod novým trenérem Lubošem Kozlem. Stane se tak proti Pardubicím, které jsme naposledy U Nisy porazili 4:1. Náš zápas má výkop naplánován na sobotní 16. hodinu ve vršovickém Ďolíčku.

FK Pardubice - vysoká střelecká produktivita

Východočeský klub nevstoupil do sezony úplně ideálně, z úvodních šesti kol vyválčil pět bodů. Připsal si jednu výhru (proti Bohemians), dvě remízy (Karviná a Mladá Boleslav) a tři prohry (Olomouc, Ostrava, Slovácko). Momentálně se tak nachází na 12. příčce, přičemž má shodně bodů jako Jablonec.

Zajímavé je, že Pardubice letos vstřelily už deset branek. Pro porovnání, to je více, než se povedlo třeba druhé Plzni či čtvrtému Slovácku (9 a 7). Nicméně už inkasovaly 11 branek, což je o sedm více, než vyjmenované celky.

V klubu jsou hned tři hráči, kteří se podíleli na šesti ligových brankách. Dominik Kostka, Emil Tischler a Tomáš Solil všichni nastříleli po dvou gólech. Zbylé čtyři branky si mezi sebou rozdělili čtyři hráči.

Poslední duel sehráli pardubičtí fotbalisté během reprezentační pauzy, jednalo se o přátelský zápas s druholigovou Vlašimí. Ačkoliv náš sobotní soupeř dostal branku jako první, tak do konce utkání zvládl výsledek zvrátit. Za Pardubice se trefil z Plzně hostující Matějka a mladý záložník Vít.

Co se posledního ligového zápasu týče, tak na ten Východočeši odcestovali do Uherského Hradiště. Slovácko předvedlo skvělý vstup do utkání, neboť ve 14. minutě již vedlo 2:0. Zdramatizování nastalo v 63. minutě, kdy Brazilčan Cadu fantasticky proměnil přímý kop. Ani tak se ovšem Pardubice kýženého vyrovnání nedočkali. Svůj tým také několikrát podržel brankář Nguyen, který ve Slovácku hostuje z našeho týmu.

Nejzajímavější pohyby v týmu Pardubic:

Lukáš Matějka, Plzeň ➤ Pardubice (host.)

Michal Beran, Slavia Praha ➤ Pardubice (host.)

Mojmír Chytil, Olomouc ➤ Pardubice (host.)

Jiří Sláma, Olomouc ➤ Pardubice (host.)

FC Slovan Liberec – První zápas pod novým trenérem

Trenéra Pavla Hoftycha nahradil trenér nový, Luboš Kozel. Liberecký tým trénuje od úterý 31. srpna, jenže díky reprezentační pauze povede mužstvo v prvním zápase až nyní. „Každé ligové utkání je těžké. O soupeři můžeme hovořit jako o kvalitním, ale my také máme svou kvalitu. V utkání šanci určitě máme. Vynasnažíme se podat takový výkon, abychom soupeři nedali nic zadarmo a budeme se prát o každý bod,“ vyhlíží sobotní duel nový kouč Slovanu.

Mužstvo také posílily nové příchody. Ze Slavie se na hostování vrací Júsuf Hilál, kterého už fanoušci znají z předchozího působení u nás. Ze Sparty pak nově hostuje Dominik Plechatý, což je 22letý stoper, který naposledy hostoval v Mladé Boleslavi. Další posilou je Christ Tiéhi, mladý středopolař, jenž k nám přestoupil z Opavy.

Naposledy jsme se utkali doma se Zlínem, přičemž v první půli bylo možno vidět především velké množství soubojů a nepřesných kombinací na úkor šancí. Do druhé části jsme už vstoupili lépe než soupeř, ovšem nezvládli jsme proměnit naše šance. Šokem pro náš tým bylo vyloučení Koscelníka, po němž jsme se na branku už nezmohli. Zlín pak v závěru skóroval a odvezl si tři body.

Poslední setkání s Pardubicemi dopadlo velmi příznivě pro náš klub. V loňském září jsme s nováčkem ligy prohráli 0:3, proto byl tento duel brán jako příležitost pro důležitou odvetu. Byla to odplata se vším všudy, Slovan totiž vstřelil v prvním poločase hned čtyři branky. Autory byli Michal Sadílek a Ondřej Karafiát, shodně po dvou. Za soupeře dal jedinou branku David Huf, který si tak spravil chuť po neproměněné penaltě. Nicméně i tak vyhrál náš klub 4:1.

Po vyloučení v minulém utkání nám nebude k dispozici Martin Koscelník, který obdržel třízápasový trest. Zmešká tak ještě duel s Mladou Boleslaví a derby s Jabloncem. Duel s Pardubicemi odehrajeme v sobotu od 16. hodiny, a to v Praze v Ďolíčku.

Béčko i ženy hrají doma

Na našem Městském stadionu vyzve rezervní tým Brozany. Stane se tak v rámci 7. kola ČFL v neděli od 10:30. Více se dočtete v samostatném preview.
Duel s Pardubicemi bude o nadcházejícím víkendu k vidění hned dvakrát, neboť se utkají i ženské týmy. Zápas se uskuteční v sobotu od 10:30 v Chrastavě.

🟦 VÍKENDOVÝ PROGRAM 🔎 Tento víkend se nese ve znamení venkovních bitev, pouze přípravkové kategorie se nám představí na...

Zveřejnil(a) Akademie FC Slovan Liberec dne Pátek 10. září 2021

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Eurovia Pepsi
Mediální partneři
Rengl Rádio Impuls