FC Slovan Liberec | Návrat po 19 letech: Txiki vzpomíná na zápas se Slovanem, stihl gól i vyloučení
Menu Další Zavřít Zavřít
26.09.2022

Návrat po 19 letech: Txiki vzpomíná na zápas se Slovanem, stihl gól i vyloučení

Redakce
Liberec – Jsou to už skoro dvě dekády let. Pamětníci si na to utkání ale možná vzpomenou. Slovan v Intertoto Cupu během července 2003 skolil irský Shamrock Rovers, pak se vydal na zteč proti španělskému Santanderu. V dresu soupeře přijel také Txiki, vlastním jménem Daniel Rodríguez Pérez, který se do Liberce – jakožto pracovník partnera klubu, firmy 11teamsports – vrátil bezmála po 20 letech a u této příležitosti na stadionu U Nisy zavzpomínal.
11TEAMSPORTS

Tenkrát se na tribunách mačkalo 8 288 diváků. Slovan si přivezl ze Španělska brankový náskok po trefě Pospíšila ze 41. minuty, pod Ještědem bylo během odvety k vidění drama. O něj se velkou měrou postaral hostující Txiki, který krátce po přestávce srovnával na 1:1.

„Na stadion jsem si úplně přesně nepamatoval. Ale je pravda, že když jsme nyní dorazili do Liberce, uvědomil jsem si, že jsem tu hrál," komentoval bývalý fotbalista, který nyní pracuje v partnerské firmě Slovanu 11teamsports, která je oficiálním servisním partnerem dodávajícím sportovní vybavení našemu klubu i mnoha dalším po celé Evropě. Právě kvůli firemnímu meetingu se pod Ještěd po 19 letech vrátil.

„Jsem kontaktní osobou pro kluby ve Španělsku, které s naší firmou mají smlouvu. Pro firmu je to nová země a pro mě zároveň nová pozice, jsem tu teprve dva týdny. A jsem rád, že pro 11teamsports můžu pracovat," pokračoval Txiki.

A jak tedy vzpomíná na utkání ze soboty 26. července 2003? „Dal jsem gól, prohráli jsme a dostal jsem červenou kartu. V 84. minutě, ověřoval jsem si to na Googlu," usmíval se soupeř Slovanu. „Byla to moje jediná branka na mezinárodní úrovni.“

První trefu utkání obstaral ve 34. minutě Václav Koloušek. O vítězství našeho mužstva rozhodl sedm minut před koncem základní hrací doby Tomáš Zápotočný.

„Pamatuji si, že jsme měli po vyrovnání další šance, ale neproměnili jsme je. Slovan pak ke konci zápasu rozhodl," vzpomínal. „Myslím, že gól byl trochu můj, ale ne moc. První žlutou kartu si nepamatuji, u té druhé jsem byl naštvaný. Stává se to," pousmál se Txiki.

Se Santanderem si zahrál celkem čtyři mezinárodní zápasy. V kariéře oblékal také dresy CD Tenerife, Córdoby, Elche, Las Palmas i Castellónu. „Po kariéře jsem pracoval pro jednu sportovní značku, teď jsem v 11teamsports.“

V Liberci si i s kolegy z dalších zemí střihl fotbalgolf, prošli si stadion U Nisy a pak absolvovali také výlet na Ještěd. „Pojedeme dolů na koloběžkách, byl jsem se trochu projít po městě kolem hotelu, protože jsem vstával brzo," dodal. „Je to celkem zajímavá náhoda, že jsem se sem vrátil po takové době," uzavřel Txiki.

Tak znovu za dvacet let?

Txiki má po letech stále schovaný vyměněný dres, který si z dvojzápasu se Slovanem odnesl.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FITING SERVIS Penzion Eva
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Rengl