FC Slovan Liberec | Nguyen po Plzni: Dobrá škola pro kluky. Počítali jsme s tím, že takový duel přijde
Menu Další Zavřít Zavřít
08.07.2020

Nguyen po Plzni: Dobrá škola pro kluky. Počítali jsme s tím, že takový duel přijde

Redakce
Plzeň/Liberec - Neměl jednoduchou úlohu. Filip Nguyen patřil v utkání s Viktorií k několika oporám, které pomáhaly mladším spoluhráčům k adaptaci na nejvyšší soutěž. Nakonec inkasoval čtyřikrát, tým ale zvládl duel proti vicemistrovi se ctí.

Co k utkání a kombinované sestavě říct?
Dostal jsem čtyři góly, takže být spokojený nemůžu. Ale vlastně hned po zápase se Slavií bylo jasné, že máme spoustu karetních ohrožení. Toto nešťastné pravidlo nás donutilo hrát v takové sestavě, v jaké jsme hráli. Počítali jsme s tím, že takový zápas přijde a sestava tomu odpovídala. Nemůžeme si stěžovat, je to pro všechny stejné. Pro mladé kluky určitě dobrá škola.

Porážka 0:4 ale není ani zdaleka v Plzni tou nejhorší, před šesti lety Slovan v plné sestavě prohrál 0:6.
Něco mě mrzí, u druhého gólu jsem si asi blbě postavil zeď. Nebo ne asi - určitě. První gól byl po chybě, druhý můj, třetí penalta a čtvrtý ze závaru... Ale jinak se kluci dobře posouvali, Viktoria nás nevyšachovala do prázdné. Za to jsem na kluky hrdý.

Do budoucna by jim právě tato zkušenost mohla pomoct.
Pro spoustu kluků šlo o debut, měli to hodně těžké. Plzeň hrála v plné sestavě, ale i tak ze zkušenosti mohou kluci těžit v budoucnu. Ve hře navíc byly i dobré momenty, máme se od čeho odrazit. Musíme dát hlavy nahoru, v neděli nás čeká nejdůležitější zápas sezony.

Motivace bude obrovská, že?
Spousta kluků pošetřila na nedělní duel síly. Jde o finále stejně jako v poháru se Spartou, budeme chtít vyhrát a urvat evropské poháry pro Slovan.

Co od souboje s Mladou Boleslaví čekat, naposledy jsme s ní po divokém průběhu remizovali 2:2?
Bude to úplně jiný zápas. Jde jen o jedno utkání, jde o všechno. Musíme být všichni stoprocentně koncentrovaní a využít každou šanci.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
AGRO CS a.s. Hennlich
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Náš region