FC Slovan Liberec | Nguyen po fantastickém vstupu do skupiny: Bylo těžké se do nás dostat
Menu Další Zavřít Zavřít
23.10.2020

Nguyen po fantastickém vstupu do skupiny: Bylo těžké se do nás dostat

Redakce
Liberec – Disciplína v obraně a vítězství! Slovan vstoupil do základní skupiny L nejlépe, jak mohl. Výhrou nad Gentem (1:0) přidal na konto důležité tři body, i když musel v závěru duelu čelit velkému tlaku belgického soupeře. Jak viděl zápas brankář Filip Nguyen, který vychytal hned několik gólových šancí?

Konec dobrý, všechno dobré. Kolik stál zápas sil?
Myslím, že to ke konci na klukách bylo trochu vidět, stál jich opravdu hodně. Tahali jsme pak už trochu nohy, což pocítili všichni. Byli jsme v permanenci, hráli jsme spíš bez balonu. Důležité jsou tři body, stálo to za to.

Na koho si bylo potřeba dávat největší pozor?
Koukali jsme se před zápasem na video... Mají rychlé křídelníky a Jaremčuka, obecně je ale v Gentu dobře seskládaný tým. Nebezpečí nehrozí od jednoho hráče, ale od vícera. Dobře jsme si to pohlídali.

Co bylo nakonec rozhodujícím faktorem?
Gól, ale také fakt, že jsme nepanikařili. Celou dobu jsme se dobře posouvali a bylo těžké se do nás dostat, kluci zodpovědně plnili defenzivní pokyny a působili jsme v kompaktním bloku. Je pokaždé těžké se dostat do takové obrany.

Vnímal jsi sebevědomé vyjádření trenéra soupeře před zápasem? Šlo třeba o další motivaci navíc?
Abych řekl pravdu, žádné vyjádření jsem neslyšel. Vůbec podobné věci nevnímám, snažím se soustředit jen sám na sebe. Myslím, že to stejně mají i ostatní kluci.

Obrana ti každopádně pomohla zblokovat hodně střel...
A nebylo to jen o nich, kluci dokázali zároveň dobře zablokovat náběhy hráčů, snadno jsem si pak mohl sbírat balony. Skvělý týmový výkon, všichni kluci si zaslouží pochvalu.

Co se událo během situace, kdy ses postavil proti střele po odpískání a míč tě trefil do ruky?
Šlo o ofsajd, hráč v situaci pokračoval, ale byla moje blbost, že jsem to tak laxně dohrál. Taky se mi to hned vrátilo, protože jsem si hnul s prstem. Snad nepůjde o nic vážného.

Poslední dobou zažíváš vydařené období: reprezentační sraz, teď vychytaná nula v Evropské lize. Jak si užíváš kariérní posuny?
Upřímně jsem s něčím podobným ani nepočítal. Vždy jsem si chtěl zahrát ligu, což se mi splnilo. Musím trochu přehodnotit cíle, protože teď jsem si zahrál i evropské poháry… Je to víc než splněný sen.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
iQLANDIA Recovera
Mediální partneři
Rádio Impuls Liberecká drbna