FC Slovan Liberec | Nováček Lukáš Csáno: Slovan beru jako krok vpřed, kvalita v týmu je veliká
Menu Další Zavřít Zavřít
19.08.2020

Nováček Lukáš Csáno: Slovan beru jako krok vpřed, kvalita v týmu je veliká

Redakce
Liberec - Smlouva podepsána, 19letý útočník Lukáš Csáno (pozn.: má se číst „Čáno") zůstává ve Slovanu. Bývalý hráč slovenské Trnavy uspěl během přípravného období na zkoušce, liberecký realizační tým i zázemí si pochvaluje. „Jsem opravdu velmi šťastný, že můžu působit v klubu, jako je Slovan," říká na začátek.

Jak na tvůj přestup do Slovanu došlo? A jak probíhala jednání?
V Trnavě mi skončila smlouva a s vedením jsme se bavili o nové, ale nakonec jsme se nedohodli. Řešily se tedy nabídky z jiných klubů a jednoho dne mi zavolal můj manažer, že je v komunikaci se Slovanem a s trenérem Pavlem Hoftychem i vedením klubu. Měl jsem přijít už na konci minulé sezony, ale bylo to tehdy těžké, protože se hrála liga a zápasy se střídaly každou středu i sobotu. Přišel jsem tedy na začátku letní přípravy původně na týdenní zkoušku a po ní se mělo rozhodnout, jestli jsem přesvědčil trenéry, abych mohl zůstat, nebo ne. Nakonec se vše podařilo a jsem velmi šťastný, že můžu působit v klubu jako je Slovan. Děkuji také svému manažerovi a rodině, kteří mě všichni podporují.

Kdyby ses měl fanouškům představit: Jaké jsou tvoje silné stránky, jaký styl hry ti vyhovuje?
Moje pozice je hrotový útočník, na němž se cítím nejlépe, v některých zápasech jsem ale nastoupil i na křídle. Mezi moje silné stránky patří hra zády k bráně, vzdušné souboje a hra 1 na 1. Určitě to není dokonalé, nemůžu se ničím uspokojit, protože je vždy co zlepšovat. Vím, kde mám nedostatky, musím je odstraňovat. A musím na sobě neustále tvrdě pracovat a zlepšovat se.

Bereš angažmá ve Slovanu jako velký krok vpřed?
Určitě to beru jako velký krok vpřed, protože je česká liga velmi kvalitní soutěž. Hraje v ní řada velmi dobrých mužstev a na zápasy chodí dost diváků, i když jich teď kvůli omezením nemůže být tolik. Slovan je kvalitní a dobrý klub s výbornými hráči a trenéry. Je tu krásný stadion, pěkné prostředí a výborní fanoušci. Můžu se tu mnoho věcí naučit, angažmá mi může v mé kariéře jen pomoct.

Jak se těšíš na možnost zahrát si evropské poháry a ukázala se už v přípravě kvalita týmu?
Je to určitě velká motivace. Každý hráč sní o tom, že bude jednou v evropských pohárech hrát a bude se moct porovnávat s těmi nejlepšími. Uvidíme, jaký tým dostaneme, určitě se budeme chtít dostat co nejdál. Nemůžeme ale myslet jen na to, začíná liga, v níž chceme být úspěšní a posbírat co nejvíc bodů. Hlavně vstup do sezony bude velmi důležitý, v sobotu hrajeme první kolo v Olomouci, určitě půjde o těžký zápas. Připravujeme se každý den na trénincích. Příprava byla velmi krátká, přišlo nás víc nováčků a řada hráčů odešla. Nejsme určitě ještě mezi sebou tak sehraní, jak jsme chtěli, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Nesmíme mít velké oči, protože se nám to může vymstít. Musíme být skromní a tvrdě pracovat. Uvidíme, jak to půjde v zápasech… Věřím, že to bude dobré, protože kvalita v týmu je veliká.

Co od tebe trenér během dosavadní části přípravy požadoval? Říká se, že jeho kondiční příprava je opravdu náročná...
Pavel Hoftych je výborný trenér, vyžaduje od hráčů fyzickou připravenost a chce, abychom všichni makali na maximum. Každému hráči se snaží pomoct a poradit mu. Příprava byla krátká a náročná, skoro každý den jsme trénovali dvojfázově, věřím, že jsme na ligu připraveni dobře.

Jaká je nálada v kabině a jak tě tým přijal?
Nálada v kabině je dobrá. Jsem tu teprve krátce, ale myslím, že kluci mě přijali od prvního momentu, i když jsem v kabině nejmladší. Každý z hráčů i realizačního týmu se mi snaží od začátku pomáhat a radit, ať už na hřišti, nebo i mimo něj. Chtěl bych jim za to poděkovat a věřím, že to bude lepší a lepší.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Geoprint iQLANDIA
Mediální partneři
Náš region Hitrádio Contact