FC Slovan Liberec | Novou sezonu odstartujeme na domácím stadionu se Slováckem, již tuto neděli
Menu Další Zavřít Zavřít
24.07.2021

Novou sezonu odstartujeme na domácím stadionu se Slováckem, již tuto neděli

Ondřej Marko
Liberec – Nejsou to ani dva měsíce, co pro nás skončil minulý ročník české nejvyšší soutěže a už je liga opět zpátky. Ročník 2021/22 FORTUNA:LIGY zahájíme na stadionu U Nisy s nelehkým soupeřem z Uherského Hradiště. Poslední duel se Slováckem jsme na jeho půdě prohráli 0:1, podaří se nám odveta? Výkop je naplánován na neděli 25.7. od 16:00.

1. FC Slovácko

Sezona 2019/20 byla pro klub z Uherského Hradiště mimořádně úspěšná. V lize dosáhl svého zatím nejlepšího postavení, a to čtvrté příčky. Předtím se klub od založení v roce 2000 dostal nejvýš na pátou pozici. Čtvrté místo pro Slovácko znamenalo, že se účastní kvalifikace do nově vzniklé Evropské konferenční ligy. Zároveň dosáhl osmifinále MOL Cupu.

Slovácko nezaznamenalo přes léto příliš změn v kádru. Pro nás je patrně nejzajímavější, že v mužstvu nově působí brankář Filip Nguyen, jenž hostuje právě z Liberce. Do týmu dále přestoupil 25letý záložník Daniel Holzer z ostravského Baníku. Ze stejného klubu přišel i útočník Ondřej Šašinka. Citelnou ztrátou však bude odchod Jana Klimenta do Wisly Krakow. 27letý útočník totiž v minulém ročníku ligy dal deset branek a byl tak nejlepším střelcem Slovácka (celkově 11. pozice).

Co se týče letní přípravy moravského celku, tak vyhrál šest ze sedmi přípravných duelů. Na začátku rozdrtil Vyškov (6:1) a Prostějov (5:0), dále porazil Liptovský Mikuláš (1:0). Jedinou remízu zažil tým při duelu s ruským Orenburgem (2:2). Poté opět třikrát zvítězil: Cracovia (1:0), Nyiregyhaza (1:0) a Paks (2:1).

Vraťme se ještě k Evropské konferenční lize. Jak již bylo řečeno, Slovácko se účastní kvalifikace do třetí nejlepší evropské soutěže. Tu Slovácko odstartovalo ve čtvrtek 22. července ve druhém největším městě Bulharska, Plovdivu. S Lokomotivem hrálo většinu utkání velmi vyrovnaně, avšak nedokázalo proměnit své velké šance. Duel rozhodl v 89. minutě Vitanov, který trefil odražený míč do Nguyenovy sítě. Odveta se odehraje ve čtvrtek 29. července, tentokrát na Slovácku.

Nejzajímavější změny v kádru Slovácka

Filip Nguyen (hostování), Liberec –> Slovácko
Daniel Holzer a Ondřej Šašinka, Ostrava–> Slovácko
Marko Merdović, Rudar Pljevlja –> Slovácko
Jan Kliment, Slovácko –> Wisla Krakow

FC Slovan Liberec

Jak už bývá u Slovanu obvyklé, tak během léta značně obměnil kádr. Nejnovější novinka se týká Jana Matouška a Tarase Kačaraby. Se Slavií bylo dohodnuto pokračování Matouška u nás a Kačaraby v pražském celku. Změn bylo dost, včetně návratu Gebre Selassieho, který zaznamenal patrně největší dosah. Na souhrn transferů a aktuální soupisku je možné se podívat zde.

Náš tým letos v přípravě odehrál celkem sedm utkání. Z toho nejprve čtyři v Česku a další tři na herním soustředění v Rakousku. Ke konci června odehrál první, a to s Viktorií Žižkov, kterou porazil 5:0. Poté nestačil na pražskou Duklu (1:3), následně dvakrát zvítězil výsledkem 3:1, konkrétně nad Ústím nad Labem a rezervou Sparty. V červenci sehráli svěřenci trenéra Hoftycha nejprve duel s Lincem (1:1), porazili ruský celek Achmat Groznyj (2:1) a v ligové generálce nestačili na německý Regensburg.

Je to již přes čtvrt roku, kdy jsme se utkali se svěřenci trenéra Svědíka. V utkání byl k vidění souboj bratrů Sadílků, z něhož nakonec vyšel vítězně starší Lukáš. Zápas z 26. ligového kola byl plný šancí, nicméně náš tým nedokázal žádnou z nich proměnit. Výsledek nakonec zvrátil Václav Jurečka, jenž proměnil pokutový kop. Slovan se tak vrátil do Liberce bez důležitých bodů a Slovácko se výrazně přiblížilo evropským pohárům.

Důležité informace ohledně uzavření Hlavního vchodu a dokládání bezinfekčnosti se dočtete v tomto článku.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Fintex Liberecký kraj
Mediální partneři
Liberecká drbna Hattrick