FC Slovan Liberec | OHLÉDNUTÍ ZA PODZIMEM - Ondřej Picek: Naše přednost je neskutečná pracovitost a učenlivost.
Menu Další Zavřít Zavřít
24.02.2023

OHLÉDNUTÍ ZA PODZIMEM - Ondřej Picek: Naše přednost je neskutečná pracovitost a učenlivost.

Mikuláš Borkovec
Divizní dorost do šestnácti let přezimuje na krásném třetím místě, když ztrácí pouhé dva body na druhý celek tabulky, jímž je Hradec Králové. Na čele je tým z Vršovic Bohemians Praha. S jakými pocity a zkušenostmi vidí dosavadní boje hlavní trenér týmu Ondřej Picek?

Převládají ve mně dva pocity a to, že jsme se opět o kus posunuli, a to jak po taktické, technické i psychické stránce. Těšíme se na každého soupeře a cítím z kluků chuť získat vždy 3 body. Druhý pocit je, že jsme za Bohemkou a Hradcem až třetí. Dokázali jsme sice jako jediní porazit Bohemku, ale bohužel jsme prohráli v Hradci. Bohužel jsme 2x ztratili s týmy, kde se to úplně nečekalo. Byla to ale pro kluky cenná zkušenost, že nikdo se sám neporazí. Nadšení jsme ovšem z postupu do semifinálové skupiny Memoriálu Vlastimila Marečka. A co se týče zkušeností, těch teď kolem lítá tolik, že to ani nestíhám sbírat. Každý týden nový podnět k zamyšlení.

V loňské sezoně jsi působil u stejného týmu, ale v roli asistenta trenéra. Jedná se tedy o tvou první zkušenost v roli hlavního trenéra ve velkém fotbale?

Ano je to moje první zkušenost.

Kluci po náročné loňské sezoně v žákovské lize nastupují v dorostenecké divizi proti starším soupeřům, jak vnímáš tuto změnu, co se týká úrovně utkání?

Se vší úctou k soupeřům, na které se pečlivě připravujeme každý týden, se to kvalitativně vůbec nedá srovnávat. Ačkoliv někteří soupeři nás překvapili kvalitou i velmi sympatickým herním projevem.

V jakých aspektech vidíš fotbalové přednosti mančaftu? Můžeme považovat jako dvanáctého hráče podporu fanoušků, která nechybí na žádném utkání?

Naše přednost je neskutečná pracovitost a učenlivost. Mámě samozřejmě hráče, kteří mají mnohem lepší čísla jak ti druzí, ale kolik gólů, asistencí by měli bez týmu?

Já bych u nás fanoušky nenazval až dvanáctým hráčem, někdy by se svým výkonem vešli i do základní jedenáctky. (smích)

Které podzimní duely hodnotíš jako nejvíce povedené?

Nejvíce povedené zápasy byly s Teplicemi o postup do semifinálové skupiny Memoriálu Vlastimila Marečka. Tam jsme postoupili, až na penalty. Další povedené utkání bylo doma s Bohemkou, kde jsme 2x prohrávali a nakonec vyhráli 4:2 a potom samozřejmě derby s Jabloncem, který jsme porazili vysoko 5:1.

Který zápas se týmu naopak nevydařil?

Vysoké Mýto a Háje.

Jakou náplň zimní přípravy měli/mají tvoji svěřenci?

V průběhu zimní přípravy na kluky čekalo a čeká několik zajímavých utkání. Semifinálová skupina Memoriálu se Spartou, Brnem a Jihlavou. Ta je rozložená do celé zimní přípravy a hraje se systémem doma/venku. Třešničkou na dortu pro nás byl zápas s Bayernem Mnichov, kterému jsme vstřelili čtyři krásné branky.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Zámečnictví Prošek Vogel
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Náš region