FC Slovan Liberec | Ofenzivním statistikám vévodí Petr Ševčík. A kdo je mužem v ofsajdu?
Menu Další Zavřít Zavřít
11.09.2018

Ofenzivním statistikám vévodí Petr Ševčík. A kdo je mužem v ofsajdu?

Redakce
Liberec - Poté, co jsme rozebrali týmové statistiky, je čas i na ty individuální. Největšímu počtu týmových žebříčků vévodí záložník Petr Ševčík. Kdo je ale například nejčastěji faulujícím hráčem Slovanu a koho rozhodčí nejčastěji nachytají v ofsajdu?
Týmové statistiky Slovanu v prvních sedmi kolech soutěže

Góly, góly a ještě jednou góly: Kolik střel je potřeba?

Střelci Slovanu se zatím dělí o branky rovnoměrně. Nejproduktivnějšími hráči jsou se dvěma trefami Jan Pázler a Roman Potočný. Gólu se podařilo docílit ještě Tomáši Malinskému, Elvisovi Mashikemu a Filipu Oršulovi.

Zajímavěji se jeví statistika úspěšnosti střelby. Té totiž s rovnými sto procenty kraluje Filip Oršula. Ze se své jediné ligové střely na branku se prosadil. Na padesáti procentech je v závěsu Jan Pázler a s 10,5 procenty si uzmul třetí příčku Roman Potočný.

Úspěšnost střelby se vypočítá z celkového počtu pokusů, přičemž vůbec nejčastěji pálí Roman Potočný. Ten vyslal projektil celkem už devatenáctkrát a sedmkrát z toho na branku. V součtu má stejně pokusů třeba jako ostravský Dame Diop nebo plzeňský Michael Krmenčík, s nimiž se v této statistice dělí o desátou příčku. Čtrnáct pokusů obstaral během úvodních sedmi kol Tomáš Malinský a třináct Petr Ševčík.

Ševčíkova dominance v ofenzivních ukazatelích

S počtem branek a střel úzce souvisí i práce záložníků. Ti se starají o to, aby našli útočníky v dobré střelecké pozici. Nejvíce přihrávek do gólové šance obstarali Petr Ševčík (12) a Roman Potočný (9), třetí příčku okupuje Jan Mikula s šesti pasy. Ševčíkovi vynesla jeho aktivita celkově čtvrtou příčku v celé FORTUNA:LIZE.

Sám čtyřiadvacetiletý ofenzivní záložník je přitom také nejúspěšnějším týmovým nahrávačem, asistence má na svém kontě už tři, dvě poté Roman Potočný a po jedné přidali Radim Breite, Ondřej Karafiát a Elvis Mashike. Potočný a Ševčík mají průměrně 0,6 bodu na zápas.

Co se týče celkové úspěšnosti přihrávek. Nejvíce jich mají na kontě Radim Breite (338) a Ondřej Karafiát (319), procentuálně nejméně chyboval během předání balonu spoluhráči Milan Kerbr (90,3 %), Oscar Dorley v jediném zápase, ke kterému nastoupil, zaznamenal úspěšnost 89,7 %, Jan Pázler pak 88,2 %.

Místo přihrávky se nejčastěji vydá s míčem do zteče Petr Ševčík, který si připsal už 27 úspěšných driblinků. Druhý je Tomáš Malinský, jenž má o čtyři méně.

Kompletní počty mají Breite a Karafiát

V defenzivních ukazatelích vyniká jméno Radima Breiteho, který docílil už 49 vyhraných soubojů. Jan Mikula je na čísle 43, Ondřej Karafiát jich zaznamenal 38. První a třetí jmenovaní jsou také jedinými hráči, kteří odehráli kompletních 630 ligových minut. Jen na osm minut chyběl Mikula, Ševčík přišel o jedenáct minut.

Z hlediska procent jsou na tom nejlépe, co se vyhraných soubojů týče, Martin Koscelník se 72,4 %, Damjan Vukliševič jich zvládl 70,2 %. Ondřej Karafiát odebral nejvíc míčů a to sedm, Taras Kačaraba zase získal nejvíc míčů (62).

Fauly a tresty

Co se týče faulů. Nejčastěji faulovanými jsou Petr Ševčík (18x), Radim Breite (12x) a Roman Potočný (11x), naopak nejvíckrát sáhl ke krajnímu řešení situace Elvis Mashike s patnácti fauly, Radim Breite jich má na kontě už třináct a Jan Mikula jedenáct. Zajímavostí je, že v ofsajdu se jednoznačně nejčastěji objevuje Elvis Mashike, praporek pomezního sudího v jeho případě vyletěl k nebi už osmnáctkrát. Druhou příčku v této nelichotivé statistice okupuje Jakub Pešek se třemi ofsajdy. Elvis je vůbec nejčastěji nachytaným hráčem v ofsajdu v celé soutěži.
Žlutou kartu stihli obdržet dvakrát Radim Breite, Roman Potočný, Petr Ševčík a Elvis Mashike Sukisa. Jednou ukázal sudí kartonek Tomáši Malinskému, Janu Mikulovi, Jakubu Peškovi, Ondřeji Karafiátovi, Kamso Marovi, Tarasu Kačarabovi, Oscarovi, Martinu Koscelníkovi a Aleši Nešickému.

Hladký má úspěšnost 74 %, hráči utkání byli už čtyři

V kolonce statistik brankářů je uveden pouze Václav Hladký, který nastoupil ke všem ligovým zápasům a strávil v brance kompletních 630 minut. V sedmi střetnutích udržel dvě čistá konta a dohromady inkasoval šestkrát. Z těchto údajů lze lehce vyčíst, že obdržel průměrně 0,9 branky na zápas. Zakročit musel dohromady sedmnáctkrát s úspěšností téměř 74 %. Svým spoluhráčům poslal celkem 313 přihrávek s celkovou úspěšností 89,1 %.

Na pozici hráče utkání se vystřídala už čtyři jména. Třikrát toto ocenění získal Roman Potočný, dvakrát Elvis Mashike. Jednou fanoušci zvolili za muže zápasu Jana Pázlera a jednou Jakuba Peška.

Kompletní statistiky FORTUNA:LIGY

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Star taxi Pepsi
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Liberecká drbna